sobota 12. dubna 2014

1. narozeniny a několik pravd o mém blogu

S blogem je to jako s dětmi, člověk si ani nevšimne a už je rok pryč. Já mám pořád pocit, jako bych začala psát teprve nedávno.

Teď je ta pravá chvíle si trochu zabilancovat a něco vám o blogu prozradit.

Co mi blog davá a bere

Začnu od konce - blog mi nebere vůbec nic. Jen dává, protože psaní mě prostě baví. Díky blogu jsem poznala další blogerky, které vnášejí do mého života novou inspiraci. Získala jsem plno zajímavých tipů a seznámila se s novými výrobky. Dostala jsem se k testování několik velmi dobrých výrobků, což je taky příjemný bonus navíc. Blog už si dokonce začal sám vydělávat reklamou AdSense. Sice jen po korunkách a výplatu domů zatím nedonesl, ale to nevadí. Nejvíc mě ale těší, když mi někdo napíše, že se mu článek líbí, v něčem mu pomohl nebo nahlas rozesmál. A když si uvědomím, jak obrovské množství blogů teď je a jak málo volného času lidi mají, tak to, že si někdo přečte můj článek od začátku až do konce, pokaždé zahřeje.


Jak vidím budoucnost mého blogu?

Tři tisíce čtenářů a sláva po celé blogosféře. Ale kde že! Možná jste si všimli, že se poslední dobou množství článků snížilo. Je to tím, že svůj volný čas teď věnuju něčemu jinému (nejspíš se o to s vámi časem podělím). Psaní mě baví pořád stejně, ale do článků se nenutím a proto prostě přispívám méně. Každopádně mám blog ráda a těší mě, takže se žádný konec nechystá. 

Proč jsem vlastně blog založila?

Tady musím zajít až k úplnému začátku mého blogování. Sledovala jsem několik kosmetických blogů, jako třeba už neexistující Lili, a začla jsem si všímat a podivovat se nad jednou věcí. Kolik ty holky dostávají věcí zdarma. Ne, že bych chtěla dostávat hromady laků a rtěnek, ale dostala jsem chuť poznat tento svět a zjistit, jak to funguje. Navíc jsem vystudovala markening a jsem hrozně zvědavá a nedám si pokoj, než svého cíle nedosáhnu. A tak vznikl můj první blog, zaměřený jen na kosmetiku. Pár spoluprací jsem získala, ale po půl roce jsem zjistila, že tudy cesta nevede, psát jen o kosmetice mě vůbec nebavilo. Ujasnila jsem si, jak by měl vypadat můj ideální blog a založila jsem Ms. Blogger Eva, který je o všem možném. Co se týká těch spoluprací, tak občas nějaká nabídka příjde. Když je to něco z přírodní kosmetiky, tak to určitě vítám. Ostatní, jako třeba nedávno voňavky Miss sporty a Playboy, s největší pravděpodobností u mě neuvidíte, snad jen ve formě soutěže pro vás. Každopádně po nabídkách cíleně neprahnu, protože mi došlo, že ty věci zadarmo nejsou. Mého času si velmi cením a vymýšlením a psaním recenze za výrobek platím až až. 
 
Děkovačka
 
Bez čtenářů by nebyl blog blogem. Děkuju čtenářkám, které jsou tady se mnou od samého začátku, těm novým i těm tichým, které nemají potřebu komentovat. Všech si vážím a jsem ráda, že tady chodíte.
 
Tak už zbývá jen blogu popřát, ať se mu daří i další rok a ať baví mě i vás!


25 komentářů:

  1. Hrozně moc gratuluji! Užasné, že jsi za jeden rok stihla získat tolik čtenářek :). Můj blog slaví za chvíli narozeniny taky, ale rozhodně toho za rok neposbíral tolik, co ty :D Přeji, ať tě to stejně pořád baví, jako teď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc:) Počet čtenářek není to nejdůležitější!

      Vymazat
  2. Tak to všetko najlepšie, za ten rok sa ti blog stihol pekne rozrásť :) Môj bude mať narodeniny tak o dva mesiace, ale myslím, že je ešte stále v plienkach :D

    OdpovědětVymazat
  3. Pekný článok, tvoj blog sledujem len krátky čas, ale páči sa mi, veľmi sa mi páči, že uverejňuješ aj rôzne rady napr. pre začínajúce blogerky, to mi dosť pomohlo. Akurát som stále neprenikla do tajomstva spolupráce so značkami, ale predpokladám, že značky oslovujú blogerky. Takže gratulujem k prvému roku pôsobenia a teším sa na ďalšie recenzie a príspevky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. Zkus odkaz na recenzi na tvém blogu dát na Facebook dané značky, třeba se ozvou s nabídkou. A ano, jinak nabídky chodí samy od sebe, ale nevím, jak si blogy vybírají, asi hlavně podle zaměření a návštěvnosti.

      Vymazat
  4. Evi, gratulacéééééé, i mě jsi inspirovala, když nečtu nikoho, tak tebe vždycky a jestli to tu někdo čte, tak Evi nekecá a já jsem jedna z těch, které se poznaly osobně díky blogu a je neuvěřitelné, kolik toho máme společného. Dnešní svět je opravdu bláznivý, manžela mám přes Seznamku a kámošku - skorosousedku přes Blogspot. Evi, piš dál, nemáš konkurenci:)))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za krásný komentář:) Těším se na přistěhování a častější setkávání!

      Vymazat
  5. Přeji spoustu dalších čtenářů :))

    OdpovědětVymazat
  6. Hanka Francová12. dubna 2014 v 19:28

    Evi, krásné 1. narozeniny a jen tak dál !......ráda k Vám chodím :o) Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Pekne si to napisala :) citatelov si podla mna zasluzis ovela viac :) Vsetko naj :)

    OdpovědětVymazat
  8. Evi, gratuluji!!! J.

    OdpovědětVymazat
  9. Všetko najlepšie prajem :)
    My sme tiež oslavovali nedávno rok, ale teda takéto úspechy nemáme, takže určite v tom je aj poriadna dávka šikovnosti :) Ale určite si to obaja ty aj blog zaslúžite, lebo napríklad jeden článok mám už neviem ako dlho otvorení a chystám sa si ho prezrieť od začiatku do konca a trochu si podľa neho skrášliť izbu :)

    OdpovědětVymazat
  10. Gratulace k prvním blogo-narozkám :)) ♡ K*

    OdpovědětVymazat
  11. Moc gratuluji k prvním narozkám blogu! Slavíme ve je stejný čas :-). Přeji hodně věrných čtenářů, inspirace a zajímavé spolupráce! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrá náhoda! Takže gratulace a přání i tobě:-) A děkuji.

      Vymazat
  12. Podle mého je velký úspěch, když někdo v té hromadě jiných blogů založí svůj bkog a zajistí mu slušnou návštěvnost i místo v podvědomí ostatních. A k tomu si můžeš směle gratulovat :) takže rovněž gratuluji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:-) No je fakt, že mě moc těší, že ty moje výtvory nepíšu jen pro sebe:-)

      Vymazat
  13. Take preju vse nejlepsi! Moc me tvoje clanky bavi a rada si na nej pockam.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...