středa 5. února 2014

Nová tajemná krabička na trhu - Box of nature!

Poslední dobou se s krabičkami roztrhl pytel. Představím vám jednu, která je na trhu nová. Zaujala mě svým zaměřením, byla jsem zvědavá a vlastně jsem přesně netušila, co mám čekat. A včera dorazila.

Podle webových stránek www.boxofnature.cz se jedná o balíček s bylinnými produkty a potravinami, ekologickou drogerií, přírodní kosmetikou a čaji od převážně českých výrobců. Každá edice bude obsahovat minimálně dva plné produkty, časopis a vzorky. Jednotlivé edice budou tématicky zaměřené. Box by nás měl vlastně seznámit se sortimentem, který se prodává ve zdravých výživách. A na to já slyším, protože do takových krámků chodím ráda. Hodně času tam jen zírám na výrobky, o kterých nemám ani páru, takže se ráda informuju.

Box měl původně dorazit na konci ledna, ale protože se čekalo na jeden z výrobků, doručení proběhlo o něco později. Na to už jsem u boxů trochu zvyklá a vůbec mi to nevadí. Když jsem box uviděla, napadlo mě, že je krabice nějaká velká, asi jako čtyři Ladyboxy. Výrobky byly přímo v této kartónové krabici s nalepenou etiketou. Krabice byla z důvodu přepravy obalena průhlednou fólií. Hrany krabice trochu popraskaly. Žádná pěkná krabička, která by se dala dále použít, u tohoto boxu není. Což mi taky nějak nevadí, ale myslím, že by stálo za to způsob balení trochu propracovat. Minimálně zmenšit krabici ...

 ... protože jsem mezi papírovou výstelkou produkty skoro nemohla najít a vyvolalo to ve mě dojem, že je toho děsně málo.

Součástí boxu je průvodní dopis s krátkým, ale milým úvodem. Dále následuje popis všech výrobků. Dopis je na tenkém lesklém papíře A4. Určitě si ho založím, ať vím, po čem se ve zdravé výživě příště podívat. Ale nebudu předbíhat.

Tématem tohoto vydání je načerpání energie do nového roku, dodání dobré nálady a nakopnutí nebo popostrčení ke zdravějšímu životnímu stylu.

Tady vidíte celý obsah boxu - průvodní dopis, časopis Phoenix, dva letáčky, čtyři produkty v plném balení a čtyři vzorky.

Největší a nejhodnotnější výrobek z boxu je bylinný sirup na povzbuzení Životabudič značky Kitl. Obsahuje zahuštěnou hroznovou šťávu a výtažek z pěti bylin. Není v něm řepný cukr, umělá sladidla ani alkohol. Má silnější účinky, než běžné energetické nápoje. Vyzkoušela jsem ho a asi na něm fakt něco bude, protože jsem dostala nezvykou chuť a energii do uklízení. Sirup má moc dobrou ovocněbylinnou chuť. Jen mi není moc jasné dávkování. Sirup se může ředit s vodou nebo čajem. 40 ml sirupu by podle popisu mělo odpovídat čtyřem polévkovým lžícím. Buď máme doma malé lžíce nebo nevím kde je chyba, ale 40 ml to určitě není. 250 ml stojí 125 Kč.

Velkým objevem je pro mě bio dýňové gomasio značky Bio nebio. Jedná se o drcená pražená dýňová semínka s mořskou solí. Používá se to jako dochucovadlo krémových polévek, rýže, salátů. Chutná to sladkoslaně. Posypala jsem si tím polívku z červené čočky i rizoto a paráda, tohle musím mít doma pořád! A nejen, že to skvěle chutná, ale má to v sobě i zinek, železo a hořčík. Kámošce to připomíná pistácie. 100 g stojí 49 Kč

Müsli sušenky Madami jsem ještě neotevřela. A dívám se, že v dopise o nich není zmínka, takže nevím ani cenu.

Vzorek čokoládové tyčinky Sladstar byl tak malý, že mi nestačil k tomu, abych vám teď přesně napsala, jak tyčinka chutná. Tyčinka je slazena ječmenným sladem, neobsahuje ztužené tuky a obsahuje vitaminy B. Pokud ji někde zahlédnu, tak si ji koupím, protože byla čokoládová, ale ne sladká a to mám ráda. Každopádně si myslím, že v boxu mohla být tyčinka celá. Celá tyčinka stojí 16 Kč.

Za studena lisovaný konopný olej značky Cannaderm jsem doma ještě nikdy neměla a jsem moc ráda, že v boxu byl. Obsahuje nenasycené mastné kyseliny OMEGA 3 a OMEGA 6, o kterých z dob těhotenství vím, že jsou velmi důležité pro vývoj mozku a optimálního růstu a tak vůbec, takže budu olej dávat po lžičkách dětem. Má mít oříškovou chuť, tak snad to u nich projde. 50 ml stojí 48 Kč.



























Vzorek čaje Hannasaki Fruit jsem už spotřebovala. Čaj mi moc chutnal a moc mě zaujal. Je ovocný, neobsahuje ibišek, který je nakyslý. Tento čaj je opravdu ovocně sladký. Sypká směs se vsype přímo do hrníčku a zalévá se horkou vodou. Není ho potřeba cedit. Po vypití se může sedlina zalít podruhé. Já jsem to tak udělala a funguje to. Cena za plné balení na cca 100 hrnků čaje je 95 Kč.

Vzorek hřejivého mazání Thermolka od značky Cannaderm na namožené svaly nebo ztuhlé klouby jsem ještě neotevřela. Obsahuje výtažek z pálivých papriček a vanilku. Já většinou z těchto malých vzorečků moc nepoznám, ale vyzkouším. Cena za plné balení 200 ml je 199 Kč. 

Vzorek ekodrogerie z mýdlových ořechů Yellow&Blue českého výrobce (V mém boxu ve verzi universální čistič. Další varianty byly prací gel, gel na nádobí a gel do myčky.) jsem přelila do velkého balení, které mám doma. Prostě tuhle drogerii používám. Uni čistič je skvělý na všechno. Na lince mám lahvičku s rozprašovačem naplněnou čističem zředěným s vodou a je to skvělá věc na takový ten průběžný úklid. A vím, že to není žádná chemie. Nebo třeba gel na nádobí, jiný už jsem neměla několik roků. Takže chválím výběr, jen škoda, že se nepodařilo dojednat větší balení, protože z takového malého vzorku nejde myslím moc poznat. Cena vzorku není uvedena, odhaduju cca 10 Kč.

Ještě bych zapoměla na časopis Phoenix - má přinášet nevšední informace pro nevšední lidi k tématům jako je ezoterika, zdraví a životní styl. Zatím jsem do něj jen nahlédla a několik článků mě zaujalo. Třeba o tom, jaký vliv na nás mají média nebo Kdo zabíjí mužství v česku. Článků je v něm opravdu hodně. Pár i na téma víra a duchovno, což není úplně můj šálek kávy. Cena za jedno vydání je 32 Kč.


Můj názor na box?

Pro začátek musím napsat, že jsem box dostala k recenzi zdarma, za což děkuji. S výběrem produktů jsem velmi spokojena a mnoho z nich si chci pořidit znovu. Líbí se mi i celková koncepce. Ale pokud bych si box zaplatila, a stojí 299 Kč, tak po součtu cen jednotlivých výrobků bych měla pocit, že jsem toho dostala málo. Nikde není psáno, jakou hodnotu box má mít, ale nějak čekám, a jsem na to zvyklá z jiných krabiček, že hodnota věcí bude vyšší než cena boxu. Pokud započítám i cenu vzorků (které by se měly dostávat zdarma), tak hodnota výrobků s odřenýma ušima na těch 299 Kč dosahuje. Moje sestra si box objednávala a řekla na něj: "Dobré věci, ale příště zjistím, co v něm je a uvidím, jestli objednám". Kámošce jsem box ukazovala a její reakce byla: "Super věci, ale málo". Samozřejmě přidanou hodnotou je právě to seznamování s výrobky (a taky doprava až domů), ale prostě ty maličké vzorky působí tak, jako že v boxu něco chybí. Nebo už jsem tak zhýčkaná, chamtivá a všechno přepočítávám na peníze? Mám diplom z ekonomie, tak se nedivte:-) A tady by mě zajímal váš názor. Čekáte u krabiček obecně, že hodnota produktů bude převyšovat cenu krabičky? Pokud ano, tak o kolik % asi?

Můj tip (v průvodním dopise se píše, že máme dát zpětnou vazbu:-): Zmenšit krabici a ubrat výplň, zachovat výběr výrobků, možná přidat něco z biokosmetiky a zvětšit balení produktů.

Jsem každopádně zvědavá, jakým směrem se bude box ubírat. Myslím, že začátek je slibný. Trošku mu možná šlape na paty krabička Zajíc v pytli, která obsahuje bio potraviny. Proto bych hádala, že by ta větší orientace k biokosmetice mohl být krok správným směrem. Uvidíme.



Co na Box of nature říkáte? Jak se vám líbí jeho zaměření a tato první edice?


19 komentářů:

  1. Výrobky vypadají opravdu lákavě, některé si asi díky tobě pořídím :) Ale s tou cenou.. Sama jsem si ještě žádný box neobjednávala (bojím se, co tam bude a že akorát vyhodím peníze), ale tak nějak automaticky počítám s tím, že hodnota výrobků bude vyšší, než při samostatném nákupu. Přece jen tě tohle má nalákat, ukázat nové produkty atd. A taky by to měla být určitá "sleva", že dáváš peníze za něco neznámého - nevíš, jestli to to bude sedět, chutnat.. Pro mě to teda s plnou cenou nemá význam. To se radši zpětně podívám, co v boxu bylo a koupím si jen to, co skutečně využiju. Je to škoda..

    OdpovědětVymazat
  2. Nápad dobrý, ale taky mi přijde box takový chudý. Osobně bych čekala, ze krabice bude mít hodnotu cca 400 korun. Pokud je hodnota boxu rovna jeho ceně, nekoupila bych si ho. To můžu ty tři stovky vzít a jít je za nějaké experimenty utratit do zdravky sama.

    OdpovědětVymazat
  3. mě to přijde také takové chudé :/ A ani ze skladky bych neměla radost, skoro vše znám a Kintl by se u nás neuchytil. Tak jsem ráda, že jsem neobjednala. uvidíme co ta další

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi dobrá, že vše znáš, to já jsem v tomto zatím začátečník:-)

      Vymazat
  4. Mně přijde, že oproti jiným boxům měl tento malou reklamu a i když jsem o něm věděla, tak díky tomu, že o něm nepsalo milion blogů, jsem si jím nebyla jistá (jak člověka ty blogy vážně ovlivňují - hrůza). Ale teď když vidím obsah, tak mi to opravdu přijde, že za ty peníze by to nestálo, nicméně po tom dýňovém čehosi se asi podívám :)

    OdpovědětVymazat
  5. Rozhodně se mi to líbí, ale máš pravdu, taky očekávám, že cena bude lehce převyšovat to, co jsem skutečně zaplatila. Oni už to tak tady ti výrobci krabiček nastavili. I když než si koupit ladybox, který stojí za prd, raději tohle. S větší orientací na kosmetiku taky souhlasí, protože zajíc mi přišel mnohem zajímavější.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento box se mi líbí, protože se snažím o zdravější životní styl a tohle je dobrá inspirace. Je fakt, že by tam mohlo být místo jednoho vzroku další plné balení, ale i tak uvažuju nad objednáním příštího vydání.

    OdpovědětVymazat
  7. taky se přidávám s názorem, že očekávám za cenu 300 věci v hodnotě alespoň 400... jde o to, že v podstatě z jakéhokoliv boxu nikdy nevyužiji víc než polovinu věcí, tak aby to mělo nějaký efekt...
    ...a časopisy osobně nesnáším (kromě designu/nábytku), takže to by za mě bylo spíš minus - měla bych špatný pocit, že ho jen tak vyhodím - šetřme lesy...
    a tím pádem mě napadl další bod zpětné vazby - tisknout na recyklovaný papír - aspoň ten dopis

    OdpovědětVymazat
  8. slyším o něm prvně, produkty zajímavé, ale taky mi přijde, že cenově by to mělo být víc - prostě proto, že vyšší hodnota vyrovná to, že některé věci se člověku nemusí trefit do vkusu - pokud je to ve stejné hodnotě, tak to pak nemá moc cenu, protože si může koupit čistě něco dle svého vkusu

    ale gomasio zaujalo, podívám se po něm, dýni já můžu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gomasio sypu kam se dá:-) Dnes na těstoviny aglio olio i chleba s lučinou a super!

      Vymazat
  9. Já také očekávám, že hodnota boxů bude minimálně dvojnásobek jejich ceny. :/ Kupujeme zajíce v pytli, překvapení je sice fajn, ale když vezmu v potaz, že mi něco nemusí vyhovovat, tak aby byli zákazníci spokojení, měli by mít pocit, že i ty výrobky, co se jim líbí, pokryly náklady.
    Jinak ten konopný olej mám doma a je opravdu dobrý, oříškový a dávám ho dětem i sobě :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak tenhle boxík mě po dlouhé době jako první zaujal. Sice zatím spíše jen nápadem, ale stejně. Na rozdíl od lejdybrendnůznehtových a já nevím jakých ještě krabic si ho asi koupím.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to jsi drsná máma, dávkovat dětem olej. U mě ještě stále přetrvává vzpomínka na rybí tuk z mého dětství - brrr! Tak to mě fakt zajímá jak to vzali.
    Box vypadá zajímavě (rozhodně lepší než ta hrůza z minula - sorry Brandnooz), ale já bych se asi spíš rozhodla pro Zajíce. Na Zajícovi mě zaujaly ty recepty, jak můžu coby neznalec zdravé výživy co kam zakomponovat. Tady u toho je zase zajímavý ten mix s kosmetikou, i když já jsem na kosmetiku náročná a hned tak mě něco nenadchne.
    Nejvíc by se mi líbilo gomasio (pro mě novinka) a Kitl - znám od nich variantu na spaní a byla jsem nadšená a opakovaně i koupila, jen pozor, po otevření se musí rychle spotřebovat.
    A hodnota by měla být určitě vyšší, vždyť se tady bavíme o reklamě, dodavatelské firmy to asi tak nevidí.

    OdpovědětVymazat
  12. Ten životabudič by sa mi dnes zišiel :D Zatiaľ som si ešte nikdy žiadny box nekúpila, mám pocit, že ak sa mi v ňom výrobky nebudú až tak páčiť, tak sú to vyhodené peniaze, aj keby som na ňom teoreticky ušetrila. Takže si vždy kúpim čo mi akurát treba :) Ale stále čakám na poriadny box s bio kozmetikou, kde bude naozaj kvalitná kozmetika, taký by som veru skúsila :)

    OdpovědětVymazat
  13. Mě jsi inspirovala tím konopným olejem, po tom se u nás ve zdravé výživě podívám. Díky.
    Rozhodně souhlasím, že by hodnota krabičky mohla být větší, když při objednání podstupuješ riziko, že se ti produkty nebudou hodit.
    P.S. Krabičku Zajíc v pytli jsem našla pod názvem Zajíc v krabici (www.zajicivkrabici.cz). Kdybyste to taky hledali.

    OdpovědětVymazat
  14. Tak o tomhle boxu jsem ještě neslyšela, ale myslím, že docela dobré - i když taky mi toho přijde míň a tu opravdovou cenu boxu by mohli aspoň trochu přesáhnout :) Ale chtěla bych vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  15. To jsi napsala trefně, vloženě se s nim roztrhl pytel. Tento je pro mě novinkou, hodně slýchám v poslední době o Zajíci v krabici, který se stal taky velmi populárním. Tenhle mě však láká o trochu více =)

    OdpovědětVymazat
  16. Pekný balíček :) Skúsim sa pozrieť vrámci nich na ich stránke :)

    OdpovědětVymazat
  17. Balíček vypadá moc dobře, slyším o něm poprvé. Zatím ale objednávat nebudu, čekala bych, že tam bude výrobků tak za 450 Kč, za plnou cenu to pro mě nemá smysl, to si můžu do zdravky zajít sama a nakoupit si podle vlastního výběru. Určitě bych přidala víc biokosmetiky a přípravků na domácnost, takový vyvážený mix jídlo+kosmetika+úklid :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...