neděle 24. listopadu 2013

Pomoc! Vybírám parfém pro muže

Mladistvá, výrazná, sexy a stylová. Taková má být vůně, kterou dám mému muži k Vánocům. Vybrat není snadné. Prosím pomozte!

Vysvětlím, proč je to takový oříšek. Můj muž parfémy používá spíš méně a stačí mu jeden jediný. Takže je vám jasné, že vůni budu čichat třeba i dva roky. Musí to být fakt něco. Pro jistotu sáhnu po nejmenším balení. 

Zatím se rozhoduju mezi těmito třemi parfémy. Vím jak voní. Všechny jsou už hodně známé a profláklé, ale zase je to sázka na jistotu. Giorgio Armani Acqua di Gio se mi líbí hodně. Je výrazná, svěží a přitom nevtíravá. Dolce & Gabbana Light blue patří do stejné skupiny. Lehká citrusová vůně. A poslední Dolce & Gabbana The One je víc kořeněná, ale ne těžká. A teď babo raď.

Light Blue DG má bod k dobru za reklamu, která mi připomíná naši dovolenou na Seči. Voda byla sice brčálově zelená a ne tyrkysově modrá, měli jsme černé plavky místo bílých a nevypadali jsme jako bohové, ale ten člun sedí přesně.


Jak jsem vybírala v parfumerii

Před pár dny jsem byla na nákupech a samozřejmě i v parfumérce na čichanou. Nejdřív jsem zamířila k pánským vůním. Vyzkoušela jsem několik novinek, všechny Dolce & Gabbana a další známé vůně, ale voněly nějak jinak. Jak by ne, když jsem je stříkala na už použité papírky. To se může stát asi jen mě. Asi jsem byla už trochu přečichaná, ale v tu chvíli mi to přišlo děsně směšné. Uklidnit jsem se šla k dámským vůním. Vyzkoušela jsem, co se dalo, od Chloé Roses až po Shalimar. Když už mi Channel 19 voněl jako čistič na podlahy a začala se mi motat hlava, byl čas odejít. A řeknu vám, trefit se na ten tenký proužek papíru není žádná sranda. Většinou se mi podařil půlmetrový výstřik, za který by se nemusel stydět ani Robert Rosenberg. A rovnou někomu na bundu.


Jak jsem vybírala doma

"Co blbneš?" říká mi manžel a pozoruje, jak si k nosu střídavě přikládám všechny možné místa na rukou. "Neblbnu, vybírám vůni pro tebe." pomyslím si. Z parfums.cz jsem si před časem objednala několik odstřiků, abych je mohla zkoušet v klidu doma. Vzala jsem i pár vůní pro sebe. Už víte, které se mi z pánských líbily. Nezaujaly mě Lacoste Essential, Calvin Klein Eternity i Euphoria. Z dámských jsem opět a stále nadšená z Laura Biagiotti Roma (tu si musím jednou pořídit) a Channel Coco. Naopak mi nic moc neříká jablíčková DKNY Be Delicious, ani Cerruti 1881.

Čich, vůně, emoce a nálada jedno jsou, a proto mě zkoušení vůní asi nikdy bavit nepřestane. I když z toho jde občas hlava kolem.

Budu ráda za každý tip na, podle vás, perfektní pánský parfém. Vánoce jsou sice už za měsíc, ale na vybírání je stále času dost.


16 komentářů:

  1. Hmm tazka uloha. Tiez by som muzovi kupila parfem, ale dotiahnut ho do parfumky na cichanou je nemozme :)) to som netusila, ze sa cez parfums daju objednat vzorky! super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten můj by tam taky nešel, řekl by, ať něco vyberu. Takovou nezajímavou činností by nestrácel čas:-) Ale jinak tam bylo pánů hodně. Vybírali si sami nebo byli s partnerkama.

      Vymazat
  2. Podle toho, co se ti líbí, by tě mohla zaujmout Kenzo L'Eau Indigo. To je taková svěženka, ale ne tak profláknutá jako D&G a Armani, kterýma je cítit každý druhý.

    OdpovědětVymazat
  3. strašně mi voní Homme Sport od Diora!

    OdpovědětVymazat
  4. Zkus nejaky Chanely, treba Sport atd. A pokud bys chtela vylozene utracet, tak v Douglasu maji Creed ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Light Blue jsem mela, ta je skvela, akorat si ji neumim predstavit pro chlapa. Maji chlapskou verzi nebo to je unisex? Ani nevim!
    Jinak podle me nej panska vonavka je Versace Pour Homme. Vloni na Vanoce ode me muj manzel dostal kolinskou od Estee Lauder, ta voni proste nejlip! Jmenuje se myslim Intuition! Hned mi padla "do nosu" :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tipy, určitě vyzkouším! Light blue je právě i v pánské variantě. Taky jsem měla dámskou, byla skvělá.

      Vymazat
  6. Pritel pouziva CK, Hugo Bosse a ode me dostal Hugo Boss Red, vse voni nadherne, muzne:)

    OdpovědětVymazat
  7. Môj priateľ používa D&G The One a tá je presne podľa môjho gusta, žiadna citrusová nálož, ale jemne korenená, mužská vôňa :)
    Nikavero

    OdpovědětVymazat
  8. Já nejradši asi Versace, ty co máš na obrázku vypadají nějak lacině, nemůžu si pomoc, ale očuchané je asi vědomě nemám.
    Drahý se taky moc nevoní, má doma akorát od Oriflame takovou podlouhlou flaštičku, byla v oranžovo zelné krabičce, je to nějak sport či co, za pár korun (tak 300? nevím), musím ale říct, že mi voní moc pěkně a že to fakt vydrží..

    OdpovědětVymazat
  9. Lacoste Red, klasika Hugo Boss No.6, Lacoste Pour Homme, Gucci Guilty aaa Paco Rabanne Ultraviolet alebo Paco Paco Rabanne(v takej plechovici) :) pre mna su toto najkrajsie panske vone :) nie su prilis tazke,koreniste,skor nieco sviezejsie a neskutocne pritazlive! :3 na vone som uchyl.. urcite mi daj vediet,ci si niektore z nich onuchala! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, všechno si píšu a budu očichávat:-) Jen ten HB No. 6 nepůjde, ten používal můj bývalý:-)

      Vymazat
  10. Já mám např. moc ráda parfémy od DOLCE & GABBANA, ale pánské jsem ještě bohužel nezkoušela... Ale je vážně super, že dneska si už na internetu můžeš objednat hromadu odstřiků a očuchávat! A pak s nimi třeba podarovat další chlapy v rodině :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...