pátek 15. listopadu 2013

DIY: Náramek z korálků a paměťového drátu

Pokud máte rády šperky a jednoduchá řešení, tohle DIY je přesně pro vás. A vůbec nevadí, pokud máte obě ruce levé, v tomto případě stačit určitě budou.

Řekla bych, že tento náramek je to nejjednodušší a přitom nejefektnější, co se dá z korálků vyrobit. A může se hodit i jako dárek.


























Co je potřeba:
  • paměťový drát
  • korálky různých velikostí
  • malé kleštičky, ale budou stačit i nůžky

Postup:

Ustřihneme několik otáček drátu, podle toho, jak chceme mít náramek široký. Na jednom konci vytvoříme nůžkama malé očko a začneme navlékat korálky různých barev a velikostí. Když máme navlečeno, opět uděláme očko. Hotovo.


Korálky bývají k dostání i v hračkárnách, ale nejlepší je zajít do specializované prodejny (nebo kliknout na eshop), kde seženete různé druhy korálků i komponenty. Malé skleněné korálky (rokajl) se prodávají na váhu. 20 gramů stojí kolem 15 Kč, větší broušené korálky jsou k dostání po kusech (asi 1 Kč za kus) a paměťový drát (100 otáček) stál 100 Kč.

Jak se vám náramky líbí? Máte zkušenosti s výrobou šperků z korálků?

3 komentáře:

  1. Vypadají moc hezky a přitom jednoduše.

    OdpovědětVymazat
  2. Tyto náramky jsem dělala s dětmi na letním táboře a byly velkým hitem. Takže také tip na tvoření s dětmi pro dlouhé zimní večery. Budou se hodit i k těmto naušnicím z korálků :) NÁVOD ZDE - Malina či ostružina - Kreativně s Ladybird

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...