čtvrtek 14. listopadu 2013

Balzámů na rty není nikdy dost

Konečně. Na tento článek už se chystám od léta. Pořád mi přibývaly nové a nové kousky a já fotila znovu a znovu. Ale nakonec dobře. Kdy se stávají balzámy na rty vyloženě nutností? Přece s nástupem zimy. 

Pokud se vám zdá, že mám balzámů nějak moc, tak máte pravdu, na jedny rty je jich hodně. Ale když já je prostě miluju. Hlavně ty mátové a mentolové, které pálí na rtech.




















Bezbarvé balzámy se dají použít i k ošetření nehtové kůžičky, suchých loktů nebo přemrzlých dětských tvářiček.





















Podstatnou část mé sbírky tvoří přírodní balzámky. Ve složení mají většinou olivový a jojobový olej, bambucké máslo a přírodní silice. Vezmu to zleva. Téměř kultovní Crazy Rumors hned ve třech různých příchutích, výživná Lavera bez chuti a bez zápachu, velmi jemný Dr. Bronner´s s příchutí orange ginger, můj velmi oblíbený Kiss my Face v příchuti moka a máta, mátový balzám a skořice s limetkou v kelímku koupený na Fleru (celý článek zde) a nakonec pálivý balzám, použitelný kamkoli se odvážíte, značky Figs&Rouge.





















Menší skupinkou jsou balzámky, které přírodní nejsou, ale na rtech jsou moc příjemné, takže to neřeším. Růžový soudeček dole asi znáte - kouzelný kelímek od Oriflame. Jde o multifunkční věc, já ho používám často i na nehtovou kůžičku. Jen se špatně doluje z kelímku. Balzám na rty od Botanico mi chutí, vůní i konzistencí připomíná klasickou hutnou Niveu. Takže na rty nic extra příjemného, ale zase se na nich drží nadprůměrně dlouho a za to si u mě získal body a jsem ochotna přimhouřit oči i nad minerálním olejem, silikony a parabeny. Balzámy Labello asi taky znáte. Tento perleťový si kupuju už hodně let. Vypadá na rtech moc pěkně. A posledním kouskem je známý Love lips balm od Dermacolu. Rty hydratuje a zároveň tónuje, takže takový počin dva v jednom.



























Tak co vy na to? Myslíte, že jsem balzámový maniak nebo je to ještě normální? Máte některý z těchto balzámů?


17 komentářů:

  1. Tak zrovna ty mátové apod nemám ráda, jsem na sladké vůne. Proto mě mrzí, že zrovna Figs&Rouge je mentolový. Jinak balzámy taky zbožnuju. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Figs&Rouge je i v jiných příchutích - bez mentolu.

      Vymazat
  2. Ja bez balzamu neziju, ale nemam rada mentolove. U me vzdycky vedlo modre Labello a stara dobra Regina :D a taky to ruzove vajicko, ale v posledni dobe jsem objevila Burt's Bees a jejich balzamy jsou proste nejlepsi!

    OdpovědětVymazat
  3. Myslim, ze tenhle pocet je jeste hodne v pohode :-) A pripomnela jsi mi, ze jsem si chtela znovu poridit nejaky mentolovy ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. CR, A Figs and Rouge mám taky. A pak ten od Essence. A pak stopadesát dalších balzámů! Jsem zvědavá, jestli je někdy dopotřebuju do stavu, že budu mít doma jeden. Asi nehrozí ani u Tebe! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Evi, zdravím. Já nemám žádný:) No možná nějaké Labello se u nás někde povaluje. Ale vím, že nutně potřebuješ ještě tento: http://www.roseandlips.cz/2-produkty. :)))

    OdpovědětVymazat
  6. ja som tiez velky balzamista :) najradsej mam momentalne asi rumors..planujem si nejake dokupit. Ake vone by si odporucala? (mam zatial zvejku)

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem od nich vyzkoušela hodně příchutí. Je těžké doporučit, každý má ráda něco jiného. Já třeba ty mátové a pepermintové. Takže jsem od nich měla hlavně tyto. Ale super byl i kávový nebo třeba limonádový ginger ale.

      Vymazat
  7. Mám balzámy od oriflame, figs and rouge a labello :) a všechny tak nějak střídám :D Hezká sbírka! :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. z tychto mam jedine od oriflame a dermacolu inak som tiež taky maniak, beriam každy novy ktorý zbadam :))

    OdpovědětVymazat
  9. Já jakmile mám balzámů na rty více, časem stejně zůstanu u jednoho a ostatní pak postupně vyhazuju. A tak jsem se rozhodla mít jeden. Momentálně mám jakýsi vanilkovo makadamiový od Nivey, který u nás myslím stále není k sehnání, nicméně v nejbližší době si koupím něco přírodního, buď Figs&Rouge nebo Hurraw!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hurraw opravdu nedoporučuju. Nedávno jsem si koupila svůj první a fakt toho lituju. Má hezké vůně, ale to je tak asi všechno. Pachuť po náhodném olíznutí je příšerná, hydratace nic extra. Když chceš něco přírodního, tak já jsem všema palcema pro Figs and Rouge, nebo Crazy Rumors - ještě o trochu levnější než Hurraw a chutná fakt dobře.

      Vymazat
  10. wau a to jsem myslela, že já mám doma hodně balzámů na rty...no, jak tak koukám ,tak mám pěkně ubohou sbírku :D

    OdpovědětVymazat
  11. Nedávno jsem je taky počítala a mám jich 13, přesně jako ty :) A momentálně jsem se rozhodla, že budu nejdřív dopotřebovávat a až budu pod číslem 10, tak si koupím další. To je tak, že v každý bundě mám jeden bez příchutě na suchý rty a pak po kabelkách s příchutěma, popř. barevný. A doma na stolečku ležej kalíškový. Vlastním směsku, od levných kusů alias Balea a Jelení lůj přes střední třídu Crazy Rumors až po ty dražší (podle mě) Bi Mat Cay. Balzámů není nikdy dost a nikdy nebude, stejně tak krémů na ruce :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...