pondělí 21. října 2013

Přírodní ručně vyrobená česká kosmetika

Už několik týdnů si užívám tuto čistě přírodní kosmetiku, která předčila mé očekávání. Nejenže funguje tak, jak má, ale i krásně voní. Líbí se mi, že je ekologická i v tom, že se nemusí dovážet z velké dálky, ale vyrábí ji jedna šikovná paní z Poděbrad.  

Tip na obchůdek s těmito kosmetickými lahůdkami jsem našla u Claire, která si je taky chválila a moje hodnocení bude dost podobné. Musím říct, že mi dalo práci vybrat si jen tyto čtyři věci, protože mě lákalo skoro všechno.

A teď už vám popíšu každý výrobek zvlášť, ať si můžete udělat představu.

Pleťový krém Jasmín jsem si vybrala proto, že jsem dosud žádný přírodní krém neměla a vůně jasmínu má harmonizovat, ukliňovat a povznášet ducha. Krém obsahuje bambucké máslo, mandlový a jojobový olej, vitamin E a jasmínový éterický olej. Je jasně bílý a má hustou konzistenci. Voní skutečně po jasmínu. Pokud víte, jak voní jasmín, tak je to docela silná těžší vůně. Mě tedy ze začátku trochu vadila, ale zvykla jsem si a teď na mě působí opravdu pozitivně. Krém je hodně mastný a na ranní použití moc není. Takže jej používám večer a mám pocit, že pleť je po něm vyživená. Nejvýstižnější slovo je naducaná:-) Používám ho i na suchou kůži na kolenou a na patách, protože nejen že ji krásně zvláčňuje, ale čím dřív ho vypotřebuju, tím dřív si budu muset objednat další. Mám počíháno na variantu Citrónová tráva. Krémy stojí 77 Kč (50 ml).

To bych nebyla já, abych nevyzkoušela šampón Máta. Přírodní šampóny můžu vždy a mátu taky - v jakékoli podobě. A můžu vám říct, že to byla skvělá volba. Šampón voní úžasně, přesně po čerstvé mátě. Jeho účinky jsou taky výborné. Dokonce i dost pění, to přírodní šampóny většinou neumí. Pro pořádné umytí stačí jen malé množství. Stojí 139 Kč, mrkněte zde. Složení: éterický olej, D-panthenol, voda, lauryl glukosid, bio květová voda z damaškové růže, decyl glukosid, rostlínný glycerin, sodium cocoamphoacetate, bio květová voda z lípy, bio květová voda verbena, přírodní konzervant leuconostoc, glutamát sodný kyseliny kokosové, natrium-lauryl-glukózy karboxylát, coco glukosid, glyceryl oleát, glyceryl kaprylát, kyselina mléčná.




Bez balzámu na rty ani ránu. Mátový balzám v tyčince je skvělý. Přirovnala bych ho ke známých a mým oblíbeným Crazy Rumors. Mátová příchuť je autentická a rty jsou po balzámu opravdu vláčné. Na balzám se můžete podívat zde, stojí krásných 45 Kč. Plánuju vyzkoušet i další příchutě, třeba levanduli nebo meduňku.

Na balzám na rty v kelímku Skořice a limetka jsem se těšila, protože toto balení mám ráda, i když není úplně praktické a hygienické, ale balzám mě moc nenadchnul. Má hodně tuhou konzistenci, na rty se hůř nanáší a to jen ve velmi slabé vrstvě. Mám pocit, jako bych pak na rtech neměla skoro nic. Příchuť skořice a limetka také není úplně můj šálek čaje. V obchůdku ho najdete zde za 63 Kč. Složení balzámů: mandlový, olivový a slunečnicový olej, kakaové máslo, včelí vosk, vitamín E a éterický olej.

Mám v plánu vyzkoušet i další věci, jako třeba tuhé parfémy (zde), vlasovou kůru z devatera bylin (zde) nebo čokoládovou pleťovou masku (zde). K nákupu jsem dostala zdarma ještě malou lahvičku mandlového oleje. Pokud nakoupíte nad 500 Kč, tak dostanete malý tuhý parfém podle vlastního výběru.

Určitě do obchůdku www.fler.cz/essence nahlédněte. Třeba budete mile překvapeny, stejně jako já.

Používáte přírodní kosmetiku? Jak se vám líbí tyto výrobky a celý obchůdek?


32 komentářů:

  1. Vypadá to dobře. Je to oficiální kosmetická značka? Posílá paní fakturu?

    OdpovědětVymazat
  2. tenhle článek mi jde do rány, už snad milion let přemýšlím, co koupím mamce k vánocům a tohle je ono! navíc mamce musím říct, že o "dárek pro babičku" se taky postarám a vybrat něco i pro ní, super :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsem ráda, že jsi taky spokojená! Já už se těším na další nákup, hlavně šampónů si budu muset objednat více, fakt mi sedly jako málokteré:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A potřebuješ po nich ještě nějaký balzám na vlasy nebo není potřeba, skrz rozčesávání? Já čekám na výplatu jak na smilování, abych se na obchůdek essence opět vrhla :-D

      Vymazat
    2. Já mám suché a zvlněné vlasy, takže bez balzámu bych se bála beztvaré koudele. Použila jsem balzám Alverde. Ale s normálními vlasy by balzám možná potřeba nebyl, protože vlasy nevrzaly a nebyly šampónem vysušené - je to přírodní šampón a nemá sulfáty.

      Vymazat
    3. No já bych bez kondicionéru nedala ani ránu, jelikož moje vlasy jsou tak vlnité a už moc dlouhé na to, aby bez něj šly rozčesat.

      Vymazat
    4. díky vám děvčata, je rozhodnuto :) už jen se zase nerozhodnout pro tisíc dalších věcí :-D

      Vymazat
  4. Mě by zajímalo přesné složení ! Což u ní nevidím..asi bych do toho nešla..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Posílá přesné složení na papírech.

      Vymazat
    2. Ano, složení výrobků mám doma na papírku.

      Vymazat
    3. Aha a můžu se třeba na nějaké zeptat ? Díky :) Tak už má moji větší důvěru

      Vymazat
    4. Složení jsem vepsala rovnou do článku. Balzámy mají nejspíš složení stejné, našla jsem jen jeden papírek se složení k balzámu na rty.

      Vymazat
  5. Jinou kosmetiku než přírodní ani nepoužívám, takže už se teď kochám na fleru!! Děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
  6. To vypadá naprosto fantasticky!! Hned to jdu omrknout :)

    Zvu Vás na svou giveaway: KLIK

    OdpovědětVymazat
  7. Tuhé parfémy můžu jen a jen doporučit :) ale pozor, způsobují závislost :-D já je mažu pořád :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jo, tak tenhle obchudek me laka uz dlouho :). Odolavam, ale tezce :). Ale jednou to prijde :).

    OdpovědětVymazat
  9. Šampon vypadá strašně dobře,mám ráda mátové věci a tenhle musí i hrozně pěkně vonět :)

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji za tipy! Balzámy na rty jsou moje droga a tyhle vypadají moc dobře... určitě něco vyzkouším.

    Short messages by Lucy...

    OdpovědětVymazat
  11. Už se k nákupu nějakou chvíli chystám taky, teď jsi mě navnadila ještě víc, takže si brzy udělám radost. Přírodní kosmetika to je moje! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá to zajímavě. Já jsem v neděli koukala na nový pořad ČT1 Herbář, kde holky dělaly kosmetiku a říkala jsem si, že to si to raději koupím, než abych to vyráběla :)))

    OdpovědětVymazat
  13. Páni, to vypadá libově! Už jsem koukala na fleru na ten transparentní pudr "Sněhová královna" a ten mě teda fakt dostal! Čokoládová maska taky vypadá lákavě! Díky za super tipy:)

    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
  14. docela si mě nalákala na ten šampón :)

    OdpovědětVymazat
  15. Dík za super inspiraci :) Ten jasmínový krém mě velice zaujal

    OdpovědětVymazat
  16. O tomhle obchůdku jsem taky psala, koupila jsem hlavně tuhé parfémy a boží! :) Chtěla bych ještě vyzkoušet nějaký šampon, tak jsem ráda, že vím, že za to stojí :)

    Svět podle S.

    OdpovědětVymazat
  17. jééé tak už vím kde budu příště nakupovat, moc děkuju za tip! u domácích kutilů si je člověk jistejší než v hromadné výrobě..

    http://oprirodnikosmetice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, taky jsem zkoušela něco od essence a už mám v poště další balíček :) http://www.blogerky.cz/clanky/1497/recenze-prirodni-kosmetiky

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...