úterý 8. října 2013

Bio regenerační olej Carotino od Nobilis Tilia

Dnes vám představím čistě přírodní obličejo olej, který používám už pár měsíců. Pokud vás napadlo, že se po něm musím lesknout jako naleště zrcadlo, tak čtěte dál.  

Nejdřív vám ale o oleji napíšu několik základních infomací. Jedná se o český výrobek firmy Nobilis Tilia. Má označení CPK, což je zkratka pro certifikovanou přírodní kosmetiku. Obsahuje jen přírodní ingredience. Je určen hlavně pro smíšenou a problematickou pleť. Jojobový olej pleť regeneruje a levandule, aloe vera a karoten zjemňuje.  Díky antioxidačním účinkům olej bojuje proti stárnutí pleti. Je vhodný jako ošetření po opalování. Lahvička o obsahu 20 ml stojí 254 Kč a na stránkách výrobce ho najdete zde.

Tady je přesné složení: Simmondsia Chinensis Seed Oil, Squalene, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Elaeis Guineensis Oil, Aloe Barbadensis Extract, Glycine Soja Oil, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Směs éterických olejů, Linalool*. *-z přírodních éterických olejů.



























Jak olej hodnotím?

Olej je balen v černé skleněné lahvičce, to aby byl chráněn před světlem. Pod uzávěrem je skleněné kapátko, díky kterému naberete jen to potřebné množství, tedy pár kapek, víc není potřeba. Proto taky balení vydrží opravdu dlouho. Olej je sytě žlutý a má jemnou levandulovou vůni, díky které je jeho používaní i takovým balzámem na duši. Na obličej stačí použít obravdu jen malé množství. Olej si kápnu do dlaně a druhou rukou ho jemně vetřu do pleti nebo k němu přidám ještě trochu vody, rozetřu v dlaních a opět vetřu do tváře a protáhnu i na krk. Olej se vstřebává velmi dobře a nezanechává lesklý film, jen sametový vzhled. Večer ho používám nezředěný, aby se pleť přes noc pořádně vyživila a ráno ho míchám s vodou. Já mám pleť normální až suchou a olej mi vyhovuje perfektně. Žádná suchá místa se netvoří. Je dobře použitelný i pod make-up. Nemám mu co vytknout.


Jediná věc, která mi trochu vadí, je ta, že nedokážu určit, kolik oleje v lahvičce  ještě zbývá. Ani proti světlu to nejde poznat. Ale to je maličkost. Olej vám můžu určitě doporučit.

Máte zkušenosti s tímto nebo jiným obličejovým olejem? Nebo nedáte dopustit na klasický krém?


5 komentářů:

  1. Na obličej používám jen oleje, krémům jsem nikdy nepřišla na chuť, vždycky mi přišlo, že s krémem se lesknu, pleť se pod ním potí atd. (a to si potrpím na přírodní kosmetiku, žádné "zacpávání" ropnými produkty). Vždy jsem měla od Saloosu - asi 2x levanduli, jednou santalové dřevo a možná ještě některý, už si nevzpomínám. Ale teď nově používám Bio Argan Revital (hledala jsem něco zároveň na pleť problematickou a citlivou, "omlazující funkce" je příjemným bonusem, přece jen mi už není 20), který je skvělý - mám po něm pěkně sjednocenou pleť a úplně cítím, jak jí prospívá (mluvím jak z reklamy, že? :-D). Používám jen večer na vlhkou pokožku, kápnu kapátkem přímo na obličej (jednu kapku na čelo a po jedné na tváře), rozetřu a lehce vklepu.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem oleje na obličej vůbec neznala. Teď poprvé zkouším regenerační olejíček od Salos. Zatím jsem s ním spokojená. Mažu se jím ale jen na noc, protože jsem po něm mastná, jak naleštěná, jak píšeš :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý večer,

    o olejíčku slyším poprvé. Moc mě to zaujalo a asi ho místo krému začnu používat. Mám smíšenou, problematickou pleť, tak by mi tedy mohl vyhovovat. Děkuji za typ. Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju všechny přírodní oleje, ale k těm obličejovým stejně pořád nemám důvěru :D Asi to bude tím, že mám hoodně mastnou pleť a tak mě zajímají jen čistící produkty a věcičky proti akné :)

    OdpovědětVymazat
  5. dobrý večer, zkoušeli jste někdy oleje s ghí?

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...