pátek 12. července 2013

Silná letní trojka od Dermacolu

V předminulém článku jsem psala o své dovolené ve slovenském aquaparku. Strávila jsem několik dnů na přímém slunci, takže jsem měla možnost dostatečně prověřit tyto letní pomocníky od Dermacolu.

Začnu s tím nejdůležitějším, čímž je mléko na opalování. Já jsem už z cíleného opékání se vyrostla, takže když musím být déle na slunci, tak se poctivě natírám. Být v horku natřená sice nemám moc ráda, ale spálená záda přímo nesnáším. S přípravky na opalování nemám moc dobré zkušenosti. Buď protékají mezi prsty nebo jsou tak husté, že vypadám jak natřená bělobou. Ale opalovací mléko od Dermacolu mě opravdu příjemně překvapilo. Konzistence je tak akorát, úplně super skvěle nádherně se roztírá (asi díky oleji z hroznových jader) a rychle vsakuje. Byla jsem z něj tak nadšená, že jsem měla chuť namazat celou rodinu. A slovo na obalu "zvláčňující" opravdu sedí, pokožka je díky němu perfektní. Parfemace je jemná, nerušivá. Voděodolnost také funguje. Natírala jsem se dvakrát denně a dosáhla jsem jemného opálení bez spálení. Co víc dodat, prostě si jej kupte, nebudete litovat. Cena v eshopu je nyní 149 Kč zde.


























Vyzkoušela jsem i sprchový gel, který má díky obsahu beta-karotenu prodloužit opálení. To potvrdit nemůžu. Je to prostě normální dobrý sprcháč, který pěkně voní, podle mě tak nějak po pomeranči a karamelu, i když oficiální popis vůně je vanilka-kokos. Díky své zapomětlivosti jsem ho jednou použila místo šampónu, neměla jsem ani kondicionér a vlasy byly perfektní. Takže docela multifunkční věcička. Stojí 69 Kč, v eshopu zde.

A do třetice tady máme balzám na rty Love Lips. Moje rty většinou při letních dovolených u vody trpí, tedy hlavně u moře. Tentokrát jsme u moře nebyli, přesto jsem si dala na péči o rty záležet. Tímto balzámkem jsem si rty přetírala několikrát denně, protože dobře chutná a rty zvláčňuje, ale hlavně proto, že má SPF 15. Čekala jsem, co se s ním stane, když se bude celý den vyhřívat na sluníčku, ale žádné obávané rozpouštění se nekonalo. Balzám mám v melounové příchuti (č. 03) a stál 79 Kč. Na eshopu Dermacolu na něj můžete mrknout zde.

A pro zajímavost - co je to vlastně SPF?
Sluneční ochranný faktor (SPF – Sun protectingfactor) představuje časový faktor, který odsouvá projev spálení za standardních podmínek: při působení UVB a UVA záření a při množství 2mg /cm2 přípravku na sluneční ochranu aplikovaného na pokožku. Pokud je pokožka bez použití ochranného přípravku spálená po 15 minutové expozici, při použití přípravku s faktorem SPF 10 je to po 10x15 minutách, tj. 150 minutách za stejných podmínek. zdroj: www.fno.cz

Děkuji Dermacolu za poskytnutí opalovacího mléka a sprchového gelu pro vyzkoušení.

Opalujete se hodně? Jaké opalovací přípravky používáte?


5 komentářů:

  1. Ten sprchový gel mě teda zaujal. určitě přes léto vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  2. Vypada to dobře,skoda,ze mi uz zítra konci dovca...

    OdpovědětVymazat
  3. Chystám se k moři, tak ten opalovák vyzkouším. Taky nemám ráda, když nějaký teče nebo se nedá rozetřít.

    OdpovědětVymazat
  4. Na to opalovací mléko jsem nedávno koukala v drogerii, a když na něj čtu jen samou chválu, tak si pro něj nejspíš zajdu :))

    OdpovědětVymazat
  5. Sprchový gel mě zaujal, sama střídavě používám všech šest úžasných balzámků a opalovací mléko a nemohu si je vynachválit. :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...