úterý 30. července 2013

Oblíbené věci: červenec

Červenec se chýlí ke svému konci, takže jsem tady opět s pravidelnou dávkou mých oblíbenců. Tentokrát to bude ve znamení boje s vedrem, suchou kůží a bolestí v krku.

Ještě bych chtěla podotknout, že výrobky o kterých jsem psala minule zde, neupadly v nelibost, a to bude platit pro každý měsíc. V této rubrice se budu jednoduše zmiňovat o věcech, který u mě byly v daný měsíc nejvíc v kurzu, nejvíc mi pomohly a prostě pro mě byly aktuálně to nejlepší.

























Dříve jsem psala, že se tady nemusí vyskytovat jen kosmetické výrobky. Takže začínám rovnou se sprejem Bioparox, který mě zachránil před úporným bolením v krku, které mě trápilo v polovině měsíce. Je to lokální antibiotikum, která se dá použít i na rýmu a zbaví vás všech hnustných bakterií, které umí nadělat pořádnou paseku. K dostání je v lékárně za cca 200 Kč.

Nezbytností v letních dnech je bezesporu antiperspirant. Používám teď tento od Rexony a opravdu se mi osvědčil. Vůně je spíš nenápadná. Pocení úplně nezastaví, ale zabrání vytvoření nepříjemného odéru. Když jedu občas MHD, mám chuť jej hlasitě doporučovat.

Perfektní letní záležitostí je termální voda Avéne s rozprašovačem. Není nic lepšího, než se v horku osvěžit lehkou sprškout. Okamžitě vás to vzpruží a pleť hydratuje. Toto je cestovní balení o obsahu 50 ml (existují i větší balení), vejde se do každé kabelky a stálo 98 Kč. Bohužel už jsem vodu spotřebovala, stříkala jsem ji na obličej a dekolt dvakrát až pětkrát denně a obsah byl za dva týdny pryč. Pravidelně si tuto vodu kupovat nebudu, protože se mi nelíbí, že po tak krátké době používání zbyde celkem bytelný hliníkový obal - odpad. Takže ...

.... jsem sáhla po květinové pleťové vodě Saloos s vůní levandule. Lahvička byla poloprázdná, tak jsem ji doplnila vodou z kohoutku a mohla jsem se stříkat o sto šest - jaké blaho v těch vedrech! Zase lahvičku doplním, možná kápnu trochu levandulového oleje.

V létě moje chodila dostávají zabrat a paty se mi dost vysušují. Dobré zkušenosti mám s tímto krémem od Neutrogeny.

V červnovém Ladyboxu jsem dostala balzám na rty Figs & rouge v mé oblíbené mentolové příchuti. Nejraději bych ho nedala z ruky, tedy ze rtů. Jemně štípe a rty krásně zvláční.

Po delší době jsem na světlo vytáhla tento čokoládový bio balzám od Nobilis Tilia. Má tmavě hnědou barvu, takže ho používám na nohy, které jemně natónuje. V létě se to hodí. Pokožka s ním není mastná a přitom je vyživená. Mívám totiž v létě docela suchou kůži, takže se musím natírat víc než obvykle.

Náramek je z Avonu, je to dárek od mamky. Kamínek je světle zelený, na léto se hodí perfektně.

A jako pozadí fotky jsem zvolila moje oblíbené tyrkysové šaty s ornamenty. Jsou z tenké látky, na ramínka, v délce pod kolena. Koupila jsem je před lety v Luhačovicích.

A co v létě nesmí chybět? Meloun!

Bez čeho se neobejdete v létě vy?


3 komentáře:

  1. Pár věcí z tvého výběru mám taky moc ráda. :) A stoprocentně bych se neobešla bez termální vody, kterou používám ve velkém a samozřejmě antiperspirantu :D.

    OdpovědětVymazat
  2. :D reklamy na antiperspiranty by mali veru aj zadarmo umiestňovať do autobusov a elektičiek:))

    OdpovědětVymazat
  3. výborná inspirace... a dát si vychlazený meloun? nejlepší :))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...