pátek 10. února 2017

Návrat do Brna

Je tomu už dva a půl roku, co jsem se slzou v oku opustila Brno a vydala se žít na malé město. Minulý týden jsem byla opět zpátky. Sice jen na jeden den a jednu noc, ale i to stačilo, abych si uvědomila, že Brno je pořád moje město.



Proč jsem se vydala do Brna

Sama bez dětí a manžela jsem nikde přes noc nebyla od té doby, co ... co jsem poprvé porodila. Tento výlet je takovou první vlaštovkou na mé cestě za znovu nabytou svobodou. Do Brna jsem se vydala hlavně kvůli kurzu kreativního psaní od copywriterky Kateřiny Vlčkové. O copywritingu a psaní vůbec mám načteno tolik, že většinu věcí už jsem dobře znala. Ale i přesto jsem se dozvěděla nové rady, tipy na zdroje informací a inspirativní byly i připomínky ostatních účastníků kurzu. Za kurz jsem ráda a už teď můžu slíbit, že nebyl poslední a ve školení budu pokračovat.

Předám vám pár tipů z kurzu. Třeba se budou hodit. 
a to už by mohlo stačit. Další rady a tipy se týkají reklamního psaní, a tím bych vás už nudila.

Vidíte tu čáru? Takto dopadne každý papír, který nechám ležet doma na stole.
Na chvíli jsem se stala dítětem

Kurz se k radosti mého vnitřního dítěte konal v herním centru BRuNO family park v Brně. Samozřejmě, že jsem pár atrakcí musela vyzkoušet. Největší zážitek jsem měla z autíček, na kterých jsem mohla zúročit své čerstvě nabyté řidičské schopnosti. Jak se brzy ukázalo, na place byli daleko lepší řidiči, než jsem já. Nic na tom, že jejich věkový průměr byl kolem osmi let. Přes mou veškerou snahu došlo k drsné kolizi s jedním chlapečkem, do kterého jsem najela zezadu. Hned jsem se začala instinktivně rozhlížet a čekala jsem útok jeho rozlícené maminky. Nic takového se nekonalo. Naopak bylo znát, že chlapeček má ze srážky radost a chce další. Zbytek jízdy jsem se snažila chlapečkovi a ostatním šíleným řidičům schovávat jak to jen šlo. Ještě že naši zběsilou jízdu ukončil zvonek.




Kdyby mi nebylo trapně, vrhnu se na všechny atrakce v centru - skáču na obří nafukovací matraci, prolézám sítěmi nebo sjíždím tobogán. Nenechala jsem si ujít temné bludiště, ve kterém chvílemi nevidíte nic, jen černou tmu. A jednu věc jsem nezvládla. Stoupnout si na prosklenou podlahu vyhlídky - tzv. čapí oko. Závrať je závrať. Vyhlídka je ve výšce 22 m a dostanete se na ni po zdolání sedmi patrového schodiště. Žít v Brně, nenechám si ujít večerní otevíračku pro dospělé. Nedivím se, že bývá nabito.































Brno - město vzpomínek

Přenocovala jsem u kamarádky, která patří do té vzácné skupiny lidí, se kterými se stačí setkat jednou za čas, ale je to, jako byste se viděli včera. Máte si vždy co říct, můžete povídat dlouho do noci a pořád máte o čem.

Samozřejmě jsem nevynechala nákupy a krátkou procházku centrem města. Měla jsem velký nákupní deficit a krásně jsem si ho vynahradila. Koupila jsem vše, co jsem měla v plánu a za parádní ceny. Ty obchody mi vážně chybí. Na malém městě jsou nákupy oblečení docela problém.

Stěhování z Brna nelituji, ale došlo mi, že Brno budu mít vždycky ráda. Je to začátek společného života s mým mužem, místo narození našich dvou dětí, jejich první krůčky a pády z houpaček, vzpomínky, dobré i ty horší, zážitky, radosti a starosti, a ty se mi vybaví vždy, když se do Brna vrátím. 

Už teď se těším na další návštěvu!

Které město je to vaše srdeční? Dopřáváte si taky občas nějaký ten kurz? Jak se dnes máte? :-)


3 komentáře:

  1. V Brne som ešte nikdy nebola, no určite si sa dobre zabavila

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím!
    Děkuji za sdílení velmi užitečných tipů! Ani jsem nevěděla, že se něco takového v Brně otevřelo. Zní to parádně! :) Jelikož z Brna pocházím, tak to asi bude navždy moje srdcovka. Ale poslední dobou se dostávám k cestování, a to hlavně díky svému Erasmu. Zatím moje oblíbená města jsou Londýn a Lisabon, a to, že obě začínají na "L" je opravdu pouhá náhoda. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky, v Brně jsem byla naposledy před cca 15 - no možná už 20 lety - koukám, že i tam se toho hodně změnilo! :) Děkuji za super tipy - určitě se zase někdy stavíme. Mám tam kamarádku, která ale jezdí pravidelně k nám na sever, protože tu mají příbuzné, tak ji tu mám celkem často. :))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...