středa 29. července 2015

Naše must-have k vodě

Horké dny trávíme nejraději u vody. Mě osobně by stačily plavky, klobouk a ovocné pivo, ale kvůli dětem s sebou vždy vláčíme hromadu věcí. Když jsou spokojené ony, pak je pohoda i pro rodiče:-)

    Když se rozhodneme vyrazit na koupaliště, jsem sbalená rychle. Nesmí chybět toto:
    • pikniková/plážová deka s voděodolnou spodní vrstvou Spokey
    • osušky - lepší jsou tenčí, protože rychleji schnou
    • opalovací prostředky. Já mám dobré zkušenosti se značkou Sundance z DM. Používám je taky. Padesátkou se namažu jednou a vystačí mi to na celý den. 
    • sprchový gel se hodí, protože se můžu ve sprchách umýt, sebe i děti a doma už to řešit nemusíme. (I tak se šetří čas :-)
    • kloboučky proti slunci
    • plavací a potápěcí nezbytnosti - rukávky, kruhy, nafukovačky a potápěčské brýle
    • něco na hraní - míče, kyblíčky a kelímky
    • chladící taška s jídlem (nakrájené ovoce, nakrájená zelenina, sušenky, pečivo, šunka apod.) a pitím. Chadící tašky mám doma už dokonce dvě. Menší a větší. Když vyrážíme na celý den, tak je potřeba ta větší. Až začne pořádně jíst i Elenka, tak asi potáhnu obě.  
    • a plavky samozřejmě.
    Nakonec tedy neseme jednu velkou plážovou tašku, chladící tašku plus velkou nafukovačku.





    Když se zpětně dívám na svůj wishlist z roku 2013, vidím, že už mám skoro všechno. Musím se poplácat po zádech :-) Až na ty přípravky na vlasy, ale stejně se držím hodně ve stínu nebo nosím klobouk, takže vlasy moc neřeším.



    Chodíme teď pořád na koupaliště tady v Rožnově pod Radhoštěm. Je veliké, voda čistá, několik bazénů včetně nového s atrakcema. Výhoda je, že děti už porostly a dosáhnou na zem, takže se samy učí plavat, potápějí se a prostě se zabaví. Já sedím na břehu, dozoruju a nasávám sluníčko. Jednou se nám podařilo vyrazit na koupák v ne příliš slunečný den (zoufalé rozhodnutí zoufalých rodičů nudících se dětí) a celý areál jsme měli pro sebe. Voda byla teplá, plavčík pohlídal spící Elenku a my jsme si parádně užili.

    Chodíváte taky na koupaliště? Nebo se raději koupete někde v přírodě? Nebo doma u bazénu?


    4 komentáře:

    1. Koupu se jak doma v bazénu, tak i na koupalištích či v aquaparcích, kde se vyblbnu já sama, jelikož děti v mém věku nemám. Ten krokodýl je super, kde jsi ho sehnala?

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Krokodýl je vážně dobrý, koupila jsem ho v Intersportu. Viděla jsem i nafukovací kosatku, ale krokodýl je placatý a dá se na něm líp udržet.

        Vymazat
    2. Taky jezdíme s rodinou každý víkend někam na koupaliště. Děti mají přes týden příměstské tábory, protože my se ženou nemáme tolik dovolené, abychom s nimi mohli být celé léto doma, tak se jim to snažíme o víkendu vynahradit. Tady jsme letos ještě nebyli, tak to zkusím navrhnout manželce na příští víkend. Ona s námi naštěstí také jezdí. Sice jí prý stačí, že má doma klimatizaci , ale pokaždé přemluvíme, aby jela s námi :-) .

      OdpovědětVymazat

    Moc děkuji za komentář!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...