sobota 13. září 2014

Skvělé RAW čoko košíčky od Moniky

Nepečené cukroví a dorty znám už dlouho. Ale teprve nedávno jsem ochutnala něco, co je vyloženě raw, a to díky kamarádce Monice, která nejen, že přijela i se svým miminkem, ale taky dovezla tyto výborné košíčky.

Úplně poprvé jsem se s pojmem raw - syrová strava - setkala v rozhovoru s Helenou Houdovou, které se tímto zlepšil stav vlasů a vymizely vrásky. Helena tvrdí, že pomocí raw food se dá vyléčit i cukrovka druhého typu a dokonce i rakovina. V rozhovoru popisuje i svůj jídelníček, ze kterého mám pocit, že bych hladověla, ale jde asi hlavně o vnitřní odhodlání k této razantní změně stravování. Mě raw docela láká vyzkoušet a vidět, jaký vliv by to na mě mělo. Ale nejspíš až po konci kojení, protože myslím, že není lehké jídelníček sestavit tak, aby měl člověk všechny potřebné živiny, takže bych nechtěla riskovat třeba jen větší únavu a podobně. Rozhovor vyšel myslím v časopise Marianne, ale já jsem ho našla v internetové podobě zde (klik).


A teď už pojďme rovnou na recept od Moniky. Chtěla jsem košíčky vyfotit ještě zblízka, ale pokaždé, když jsem si brala další kousek z lednice, nejspíš se mi nějak zatměl mozek, protože jsem na to focení zapoměla. Košíčky jsou totiž až moc dobré.

Ingredience:
 
Korpus: Velká hrst sušených datlí, stejná hrst loupaných mandlí, 
Náplň: Avokádo 2 ks, 4 polévkové lžíce nepraženého kakaa, avokádový sirup

Postup: 

Datle a mandle společně rozmixujeme na velmi drobné kousíčky. (Chce to mít výkonný mixér) Z této směsi vytvarujeme korpusy do papírových cukrářských košíčků na muffiny. Náplň připravíme zmixováním oloupaných avokád (je důležité aby byla zralá, tedy měkká ne tvrdá, jinak nám nevznikne krémová konzistence), kakaa a avokádového sirupu v množství dle chuti. Vzniklým krémem následně plníme připravené korpusy. Krém můžeme přizdobit strouhaným kokosem, mandlí, nebo rozdrcenými kakaovými boby. Z uvedeného množství připravíme cca 7 ks košíčků.

A já za sebe přidávám - nejlepší jsou dobře vychlazené!

Co vy říkáte na raw food celkově a jak se vám líbí tyhle košíčky?

5 komentářů:

  1. Nechci být zbytečně zaujatá, ale kolik vrásek asi tak musela Helena H. ve svém věku mít? :-D Já mám svoje vrásky (spíš pseudovrásky) ráda a na lidech je obdivuju, ale rozumím tomu, že bývalá modelka z nich musela mít asi komplexy. Každý, ať si najde, co mu prospívá, já osobně zůstanu všežravcem. Nedovedu si "raw" stravování představit třeba přes zimu nebo ve stresových situacích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že se určitě nedala na raw kvůli těm vráskám, to byl jen vedlejší efekt. Pokud by jí šlo jen o ty vrásky, tak je jednodušší zajít na botox:-) A já bych raw chtěla zkusit proto, abych vyzkoušela, jaký to bude mít vliv na celkový pocit ze sebe, na trávení, na únavu atd.

      Vymazat
  2. Košíčky vypadají moc pěkně! :))
    Já jsem raw zkoušela..teda spíš jsem měla jen jeden oběd a přišlo mi, že se nějak nedokážu zasytit. Všechno je to takové studené, ale asi to bude zvykem, když jsem zvyklá na teplé jídlo, tak toto mi přišlo fajn jen na letní horké dny...Celkové účinky by mě také zajímaly, tak pokud se do toho pustíš, určitě se poděl, jaké to je! :)) Evi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se prozatím dostala k RAW dezertům. Jsou strašně jednoduché, chutné a navíc zdravé. Stačí ingredience nasypat do mixéru a je hotovo:)

      Vymazat
  3. Recept vypada dobre. Zrovna tato kombinace mi pripada normalni. Neco jako nepecene cukrovi.
    Horsi to musi byt se slanym jidlem.kdyz se ho chce clovek najist. Stejny problem je ale i u delene stravy. Taky trva nez si telo zvykne.ze neni zaplacnute vsim moznym.
    Japonci na tom ujizdeji dost a kouknete se.kolika se dozivaji a jak jsou fit.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...