středa 12. února 2014

Balzámy na rty EOS a Balm Balm vs. Crazy Rumors

Minulý měsíc jsem vám ukazovala můj nákup na naturisimo.com. A teď je tady první recenze produktů, a to na balzámy EOS a Balm Balm. Hlavní otázka - vyrovnají se mým oblíbeným Crazy Rumors?

Kdo mě čte, tak asi ví, že mám pro balzámy na rty velkou slabost. Už jsem jich vyzkoušela dost a ještě jich hodně čeká, až je objevím (Hurraw, Yes to Carrots).

K mé oblíbené značce patří už dlouho Crazy Rumors. Mají praktické vysouvací balení, velký výběr úžasných vůní a příchutí, na rtech vydrží dlouho a krásně je zvláční. Obsahují jen přírodní složky. Proti balzámům Crazy Rumors nemám žádnou výtku. Přirozeně pak s nimi každý nový balzám srovnávám.

Stojí kolem 80 Kč (4,2 g).

Bodové hodnocení - 7/7


EOS

O balzámech EOS jsem toho četla málo, ale byly mi sympatické a chtěla jsem je vyzkoušet. Vybrala jsem pro sebe příchuť Sweet Mint a pro ségru Pomegranate Raspberry. Balení je roztomilé, takové malé vajíčko příjemné na omak. Po otevření na mě vykoukla půlkulička, která ale už po používání získala jiný tvar. A to mi jedna čtenářka psala, že ho používá už dlouho a vůbec ji neubývá. Tak teď nevím, co si mám o svých rtech myslet. Jednou se mě někdo ptal, jestli máme v rodině černocha, že mám tak velké rty, ale brala jsem to jako vtip. Tak, že by to byla pravda, jsou moje rty fakt trochu přerostlé? Vůně a chuť balzámu je úžasná, prostě sladká máta. Musím se ovládat, abych ho hned neslízala. Na rtech jemně (pro někoho by to možná bylo hodně) pálí a vydrží docela dlouho. Nelepí, není mastný, opravdu příjemný. Obsahuje 100% přírodních složek.
Složení:
Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Beeswax/Cera Alba (Cire d'Abeille)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Mentha Piperita (Peppermint) Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract*, Tocopherol, Limonene**, Linalool**.
*Organic. **Component of natural flavour. 

Stál 4,99 £ (7 g), což je prý moc a dá se sehnat levněji.


Konečný verdikt - velmi dobrý balzám, netradiční balení, které upoutá pozornost (i když až moc plastu, neekologické). Pokud na něj někde narazím, tak si jej koupím znovu a možná vyzkouším jinou příchuť. Ale není nějak výjimečný, že bych chtěla zůstat už jen u něj. Lepší než balzámy Crazy Rumors není. Zklamala mě jedna věc - ten druhý, určený jako dárek pro ségru, se asi během přepravy, poničil, takže po otevření byla ta půlkulička vmáčkutá ve víčku a ségra si jej musí nanášet pstem. 

Bodové hodnocení - 6/7

EDIT: 
Balzámy EOS jsou u nás k dostání třeba v drogerii DM nebo online na parfums.cz nebo parfemy-elnino.cz!

Tady vidíte, jaký divný tvar balzám získal. Můj dolní ret je větší než horní.
Balm Balm

Tento balzám jsem koupila jen tak na slepo. Měl v eshopu dobré hodnocení a nízkou cenu. Je určen nejen na rty, je multifunkční. Ale pokud bych si ho měla natírat i někam jinam, tak by mi vydržel tak tři dny, takže já ho používám jen na ty rty. Balzám se nanáší prsty. Tento způsob mi nevadí, ale je to spíš záležitost na doma. Neumím si představit, že bych ho měla používat venku se špinavýma rukama. Voní krásně po růžích. Úplně stejně, jako růžový olej od Saloos. Konzistence je tuhá, ale trochu olejová a mastnější. Na rtech vytvoří lesklou vrstvu, která vydrží o něco méně, než předešlé balzámy, ale vyživí je dobře. Je 100 % přírodní.

Složení: Butyrospermum parkii (Shea Butter), helianthus annuus (Sunflower Oil), cera alba (Beeswax), Simmondsia chinensis (Jojoba oil), Calendula officinalis (Calendula oil), pelargonum graveolens roseum (rose geranium oil), citral, geraniol, linalool, citronellol, limonene.  

Cena je £3.50 (7 g)

Konečný verdikt - dobrý balzám pro domácí použití, výrazná vůně růží, balzám Crazy Rumors nenahradí. S koupí jsem chybu neudělala, ale už bych ho znovu mít nemusela. 
 
Bodové hodnocení - 5/7


Znáte některý z těchto balzámů? Jáký je váš nejoblíbenější?

29 komentářů:

  1. já mám EOS (ten pomegranate) a už se blížím ke konci a mám ho zas úplně rovný :D ale nadšená z něj nejsem, přijde mi, že teda vůbec nehydratuje. chuť a vůně super, ale 10 minut po namzání už nevím, že jsem rty mazala, natož třeba přes noc... mám ještě v zásobě jeden, uvidím, třeba bude lepší

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za recenzi, pomohla mi. EOS si asi pořizovat nebudu, stejně jako pro tebe jsou pro mě zatím nejlepší Crazy Rumors. Špatný není ani balzám od Oriflame - Spa Therapy nebo tak nějak... Ještě mám ráda Carmex, obzvlášť Lime Twist, na léto je to paráda.

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle vůbec neznám. Já používám zázračný kelímek od Oriflame :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Tak na tuto recenzi jsem se těšila, akorát jsem čekala, že bude nějaká zmínka jak je spokojená sestra s tím druhým EOSem. Mě EOS balzám moc nenadchl už tím balením. Pokud bych si měla koupit další balzám na rty (pomoc) šla bych do Hurraw nebo Crazy Rumors.

    OdpovědětVymazat
  5. EOS mě nijak nezaujal, ani to vajíčko mě nějak neuchvátilo. Zůstanu u CR :)

    OdpovědětVymazat
  6. eos som si zakupila tiež dva som sním spokojná určite by som si ho tiež kúpila zaujalo ma to vajíčko a ako sa nanáša premňa dosť zaujímavy kedže ja som taky degustator balzamov:)) a crazy rumors som ešte zatial nemala možnosť vyskúšať dúfam že sami podari niekedy pretože ich mam teraz hodne dosť... mam rada taketo posty pekny članok:))

    OdpovědětVymazat
  7. P.S a určite nemaš až take pery ako černoch niekto nanaša podla potreby a niekto až moc často a niekomu stači potrieť raz za deň..:)

    OdpovědětVymazat
  8. Ja som totalny balzamovy maniak a mam ich naozaj velmi vela :) Ako dalsi planujem kupit prave Crazy Rumors. Uz sa na to tesim :)

    OdpovědětVymazat
  9. doma mám medový a Mystery Crazy Rumors, dobrý a chutný! pak mám rozpoužívané dvě drogerky a jeden kelímek z oriflame. mám ráda i Lipsmackery, teď se chystám na Rose & Co, Yes To Carrots - Melon a především na !! Nougat London - Peony !!! miluju pivoňky! určitě chci někdy ale prubnout i Hurraw, kde mě nejvíc láká Earl Grey a Liquorice. bohužel spotřebovávám hrozně pomalu a to se mažu téměř ústavičně. brácha má jeden balzám sdělanej za tři dny, netuším jak to dělá a mě to trvá třeba i 4 měsíce (a to nepřeháním, občas teda střídám, ale i tak... je to otrava)

    OdpovědětVymazat
  10. Já už delší dobu chci Vyzkoušet EOS, ale zatím mám doma svých balzámu hodně,takže třeba až mi nějaký dojde :)

    OdpovědětVymazat
  11. EOS by som vyskusala uz len pre to netradicne balenie. Mam ale otvorenych asi 5 balzamov, tak mozno raz..:)
    A Hurraw si skusala? Nedavno som o tom pisala porovnavaci clanok s CR :)

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem EOS vypoužívala hrozně rychle, taky jsem si říkala, jestli nejsem divná, když to všem vydrží tak dlouho :)) A vyhovoval mi :)

    A.

    OdpovědětVymazat
  13. Crazy Rumors bych určitě ráda vyzkoušela, slyším na ně samou chválu. Ohledně EOS ale souhlasit nemohu, mám pomegranate raspberry a balzám mi přijde prakticky nejhorší ze všech, které vlastním. Nedávno jsem o něm na blogu psala recenzi a naprosto jsem ho zkritizovala. Možná ale, že jiná příchuť je lepší. :) DVOJITÁ GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  14. Ja mam nejradeji vysouvaci balzamy. Nemam rada.kdyz musim nanaset neco na pusu spinavym prstem.at uz by byl balsam sebevic dobry. To budu mit radeji klasicky Jeleni luj.

    OdpovědětVymazat
  15. Také mám ráda Crazy Rumors !

    OdpovědětVymazat
  16. Já jsem milovník Crazy Rumors a Lush:) Špatný ale není třeba ani Burs't Bees nebo kelímky od Oriflame (ale ty rozhodně nejsou přírodní no).

    OdpovědětVymazat
  17. Crazy Rumors mě hrozně lákají, hlavně teda ty jejich příchutě :D A mě teda EOS neláká tak jako všechny... :/ Mám ráda balzám od Wet n Wild a kelímky od Oriflame :)

    OdpovědětVymazat
  18. EOS mě láka už strašně dlouho, ale pořád se ještě snažím odolávat ;)

    www.meow005.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Já mám eos (lemon drop) a nemůžu si ho vynachválit. Podle mě je skvělí. Je pravda že hydratace by mohla být lepší, ale co. Určitě si koupím další přemýšlím o mint a strawberry. Jinak CR jsem ještě nezkoušela ale chystám se na ně :).

    OdpovědětVymazat
  20. Teď mám nový eos a je super:))

    http://nela-prochazkova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  21. odkud jsi si eos objednavala :) mam v planu si jej koupit, ale nevim odkud ho mam koupit nebo objednat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na naturisimo.com. U nás jsou třeba na eosbalm.cz.

      Vymazat
  22. Ahoj, já jsem moc spokojená s tímto balzámem mohu jen doporučit a složení 98% rostlinné :-) http://www.yves-rocher.cz/zvlacnujici_balzam_na_rty

    OdpovědětVymazat
  23. Nedávno jsem si objednala Crazy Rumors, ale netrefila jsem příchutě. Asi jsem vybírala až jsem přebrala :-) Mám Ginger Peach a Apple Spice a oba mi hrozně smrdí. A přítelovi také, nechce mi dát ani pusu, když je mám na rtech :-) Nakonec je používám jen před spaním. Zajímalo by mě, jestli to tak má opravdu vonět, nikde jsem nenašla datum spotřeby, snad tedy nejsou prošlé. Jinak z eosu mám 2 příchutě, summer fruit z balzamshop.cz a sweet mint z stylishdeer.cz a oba jsou super. Co se týká roztíratelnosti a výdrže, tak v nich nevidím rozdíl. CR je sice levnější, ale zase je ho méně, tak to asi vyjde na stejno. Verča

    OdpovědětVymazat
  24. Ja som mala už mnoho balzamov samozrejme ako posledný som si kúpila baby lips je v pohode ale práve dnes som si objednala troj balenie eosíkov a veeelmi sa na nich teším už snáď mesiac si ich chcem kúpiť ale financie nedovolili ale teraz už budú konečne moje ak nezabudnem dám vám potom vedieť aké sú ;)

    OdpovědětVymazat
  25. Dnes mi prislo to trojbalenie eosov prichute honeysuckle honeydew, summer fruit a sweet mint, zaital som otvorila len ten melon (honeysuckle) a musim vam povedat ze je perfektny, vyborna vona, dlho drzi, proste dokonalis. :) cize ohladne eosov mozem len odporucit nevidim ziadne negativum a este k tomu tie "vajicka" su ovela vascie ako som si myslela a urcite mi vydzia dlho take eos uricte ano a ked este mozem odporucam si kupit za nejakeho bazaru preotze je to tam ovela lacnejsie a su to zapecatene originaly z USA :)

    OdpovědětVymazat
  26. Jaký balzám na rty mi doporučíte pro přítelkyni?? třeba z tohodle webu, mají celkem velký výběr.
    http://www.eos.cz/BALZAMY-NA-RTY-c1_0_1.htm

    Děkuju za rady :) M.

    OdpovědětVymazat
  27. Ja mam 5 eosov a aj Sweet mint ako ty! mam ho už 7 mesiacov a vôbec mi z neho neubúda.☺��Ale najlepší eos je Summer fruit je dokonalý určite doporučujem��

    OdpovědětVymazat
  28. Ja mam 5 eosov a aj Sweet mint ako ty! mam ho už 7 mesiacov a vôbec mi z neho neubúda.☺Ale najlepší eos je Summer fruit je dokonalý určite doporučujem

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...