pondělí 16. září 2013

Wellness víkend v Teplicích, čekání na Zlatu, zábava s Hronem + Dny Marianne

Tři ženy, jedno půlroční dítě. Víkend v této sestavě se stal už téměř tradicí. Jen mě napadá, kolik takových víkendů ještě bude a kdo bude dodávat ty děti.

Tentokrát jsem si celou akci užila o to víc, neboť dítko nebylo moje. Přesto na mě občas hlídání vyšlo, protože bylo potřeba se prostřídat kvůli procedurám. Naštěstí jsme to zvládly zorganizovat dobře, miminko bylo spokojené, kojit jsem nemusela ani jednou:-)
Byl to vlastně víkend prodloužený. Začal ve čtvrtek odpoledne ubytováním a večeří, po které jsme ještě zašly do bazénu. Bazén je skvělý, velký, s protiproudem, moc chválím. V pátek dopoledne mě úplně odrovnala uhličitá koupel a celková aromatická masáž. To byste nevěřili, jak je to relaxování náročné.

Ubytované jsme byly v hotelu Moravan, který je moc pěkný, pokoje jsou útulné, jídlo dobré, v hotelu je příjemný saunový svět, bazén, kavárna a léčebné procedury. Hotel je součástí lázní Teplice nad Bečvou. Nachází se nad řekou, v blízkosti je rozlehlý park, kterým se můžete donekonečna procházet. V lázeňském areálu nejsou žádné obchody ani množství kaváren, které by vás rozptylovaly a odváděly od toho, proč se do lázní jezdí - v klidu odpočívat.












V lázních se má odpočívat, ale to zrovna nesmí být Dny Marianne. Odpoledne jsme se tedy vydaly do olomoucké Olympie. Je to z Teplic jen půl hodina autem. Bohužel tam není tolik odchodů, jako třeba v brněnské Olympii, takže jsem všechny slevy, které jsem měla vytipované, využít nemohla, ale i tak jsem nakoupila docela dobře. Kupón na slevu jsem využila vlastně jen v Orsay, kde mě se slevou 25 % vyšlo růžové tričko na 150 Kč. Dále pak v Yves Rocher, kde dávali k nákupu dárek - řasenku. Říká se, darovanému koni na zuby nehleď, ale tahle řasenka vůbec nebarví. V New Yorkru jsem bez slevy koupila bezva triko se sovou, myslím že za 249 Kč a dobře padnoucí kalhotky (2 ks za 159 Kč). V Tally Weijl jsem ulovila zlevněnou černou halenku s límečkem bez rukávů - tuším za 249 Kč. A nakonec jsem v DM koupila zlevněnou bio kokosovou péči s vůní Caffe Latte jen za 47 Kč (no nekup to). Kupón na slevu 25 % byl třeba i do C&A, ale tam mě vůbec nic nezaujalo. Z podzimní kolekce v tmavých barvách na mě padala deprese. Stejně tak jako v H&M. Večerní saunování mi naštěstí náladu vrátilo opět do normálního radostného stavu.

V sobotu dopoledne jsem podstoupila prohřívací bahenní zábal zad s následnou uhličitou koupelí. Uhličitá koupel je vůbec zajímavá věc. To máte pocit, jako když se koupete v šampaňském. Bublinky se vám usazují po celém těle, kůže vypadá jako stříbrná a hladina vody připomíná rybník za mírného deště.

O sobotním odpoledni se konala akce Den srdce. Měla přijet Zlata Adamovská, která je tváří lázní a na skoro celý den byl naplánován program s modní přehlídkou, vystoupení ani nevím koho a čeho, prostě taková klasická zábava pro lázeňské hosty. Celý víkend pršelo, takže nějaké pobavení přišlo vhod. My jsme na příjezd Zlaty a jejího novomanžela Petra Štěpánka nenápadně čekaly v kavárně. No vlastně jsme se, pod vedením naší maminky, připravovaly na Zlatu už od čtvrtka - Ordinací v růžové zahradě a v pátek Sanitkou. Sanitka se celkem dala a ta Ordinace taky, díky burčáku. Já mám oba herce docela ráda, ale jejich vplížení se do kavárny bez pozdravu pro mě bylo malým zklamáním. Chápu, že nemají rádi, když je lidi okukují, ale pozdravit, když někam vcházím, je slušnost pro všechny, myslím.



















Hvězdou sobotního programu byl pro mě jednoznačně Vladimír Hron s hodinovým představením Abeceda Hvězd, ve kterém předváděl Elvise Preslyho, Karla Gotta a další. Je to prostě borec, který výborně zpívá a dokáže fakt pobavit. Na to, že je mu 47, vypadá bezvadně. Se ani nedivím, že dokázal sbalit mladou kočku. Neodpustila jsem si fotku s ním, na které tedy vypadám já dost bídně, ale co už. Tohle představení naprosto předčilo moje očekávání. A poučení pro příště - nepodceňovat místní neplacené akce!

V sobotu večer se v hotelové kavárně konal taneční večer. Všechny stoly byly už rezervované samými důchodci, takže jsme se ségrou zkončily na recepčním gauči s burčákem, napojené na wi-fi.

Nedělní poslední uhličitá koupel byla opět moc příjemná, následovalo dvouhodinové vození nespícího miminka, oběd a hurá domů.

V srpnu a v září jsem si užila lázní dosytosti. V dohledné době mě už žádné podobné užívání si nečeká. Nejspíš v dlouhé dohledné době. Asi si budu muset wellness zařídit doma. V Mountfieldu mají v akci infrasauny, tak že bych si dala jednu do obýváku?

Znáte lázně Teplice nad Bečvou? Vyrazily jste na Dny Marianne?


9 komentářů:

  1. Hrozně mě pobavilo fotka jak jsi tam ty ale šipky na zlatu atd...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) a to je právě moje ségra, jsme si prý hodně podobné pro ty, co nás neznají.

      Vymazat
  2. Ááá, to soví triko je super. Taky jsem ho v obchodě okukovala, ale už jsem měla jiné soví z P&C.

    A souhlas, Vladimír Hron je borec a na svůj věk vypadá skvěle. Škoda, že se tak neudržuje většina chlapů. (Tím myslím svého taťku, kterému furt říkám, že by měl začít cvičit, když už jsem začla i já, ale ten mě akorát ignoruje, přitom by to potřeboval.)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, docela Ti ty lázně závidím, já mám tento týden učební a vůbec nic se mi dělat nechce. Co se mi ale strašně líbí je to tričko se sovičkou, to je odkud?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee tak to by se mi taky nechtělo se učit:-( Triko je z New Yorkeru. Toto je béžové, ale mají ho tam i v černé, světle modré, šedé a asi i v bílé, na všech je tato suprová barevná sova.

      Vymazat
  4. Hi hi, mě se líbí fotka se šipkama na Zlatku :) Tak je super.

    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Teplice nad Becvou znam,ale byla jsem tam jenom kdysi se skolou,ale ne v laznich, jsou tam myslim i nejake jeskyne. Takovy vikend bych si ale nechala taky libit.

    OdpovědětVymazat
  6. Uhličitá byla v Luhačovicích moje nejoblíbenější procedura a Teplice taky vypadají dobře.
    Marianne jsem absolvovala letos poprvé a to sobota v Brně, neděle v Praze. Utratila jsem dost, mj. kosmetika Benefit, HR, Loccitane a oblečení Lindex, St. Oliver... ale užila jsem si to! Bála jsem se návalu lidí, ale bylo to naprosto v pohodě.
    Monika Rožnov

    OdpovědětVymazat
  7. Já chodím do sauny jednou týdně a je to skvělý. Nikde jinde si tak neodpočinu :-) . Hlavně tam jsem sama bez dětí a bez manžela, takže si užívám ten klid, že nemusím nic řešit a nasávám příjemné teplo :-) . Doma máme taky teplo, topíme v akumulačních kamnech, která jsme si vybrali z https://www.flamen.cz/product-brands/norsk-kleber/ a máme doma pořád 22 stupňů. Nikdy přetopeno, tak když přijdu ze sauny, tak se mi zdá, že je tu zima :-D .

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...