úterý 29. března 2016

Můj nový sedací vak

Už si ani nevzpomínám, jak je to dlouho, kdy jsem začala toužit po sedacím vaku. Určitě několik let. Nejdříve byl překážkou malý byt, pak nesouhlas manžela, ale nakonec, tadá, mám ho.


Se sedacími vaky se poslední dobou roztrhl pytel. K dostání jsou malé, velké, tvarované, univerzální, pro děti i pro mazlíčky. Nebylo tedy snadné vybrat ten pravý. Na trhu je velké množství značek a i ceny se hodně různí. Nechtěla jsem žádný drahý kousek. Pátrala jsem po takovém, u kterého by byl, jak říká můj muž, dobrý poměr cena výkon. Podle produktových recenzí na Heuréce jsem našla vak CrazyShop od českého výrobce. Zákazníci si tyto vaky moc chválili a cena byla více než příznivá. Výrobce má v nabídce více velikostí a typů vaků, já jsem si vybrala variantu Standard, protože jsem chtěla něco variabilního, vhodného jak na sezení, tak i na ležení. 

  • Rozměry vaku jsou 144 x 180 cm, 
  • váha 7 kg,
  • nosnost 140 kg,
  • náplň tvoří 500 litrů polystyrenových EPS kuliček a
  • povrchový materiál je z nepromokavého polyesteru.

Problém jsem měla s výběrem barvy, protože se mi barev líbilo více a dlouho jsem zvažovala, která bude nejlepší. Nakonec jsem vybrala neutrální béžovou a udělala jsem dobře, protože každá jiná výraznější barva by byla v našem obýváku jako pěst na oko. Máme béžový koberec, sedací vak v prostoru splyne a nepůsobí tak obrovsky. On totiž je opravdu hodně velký. Jako obrovská naducaná peřina, určená k válení. Vak jsem zkoušela všelijak tvarovat a podařilo se mi z něj udělat:o
  • křeslo,
  • pohovku a
  • postel
Po několika dnech zkoušení vytvarovat co nejlepší křeslo, se mi začalo docela dobře dařit, křesílka nabývaly různých tvarů, ale zjistila jsem, že je vak úplně nejlepší na ležení. Vznikne z něj pelíšek, do kterého se zabořím, podpírá celé moje, za celý den znavené tělo, včetně hlavy a je to teď pro mě ta nejlepší forma odpočinku. Při takovém poležení se mi skvěle dívá na televizi nebo si můžu číst. Kde se na vak hrabe náš gauč. Kdo si v dětství hrál s polystyrenem, tak ví, že hřeje, a to je v případě sedacího vaku velmi příjemné. Hřeje do zad a to příjemný pocit při lenošení ještě zvyšuje.

Vak prošel velkou zatěžkávací zkouškou v podobě skákajících dětí, které vaku vymyslely plno dalších funkcí, jako třeba:

  • klouzačka pro auta i pro lidi,
  • trampolína,
  • přistávací žíněnka,
  • pelíšek pro plyšáky,
  • bojová hradba,
  • a terénní dráha pro autíčka.

Sedací vak se u nás zabydlel výborně. Válí se po něm všichni. Musela jsem ho už i trochu čistit, ale zvládnul to bez újmy. Všimla jsem si, že už není tak naducaný, kuličky se trochu splácly. To bude vlastnost asi všech vaků na trhu, že časem zeštíhlí. Ale kuličky není problém dokoupit, kdyby to bylo už opravdu potřeba.

Myslím, že sedací vaky jsou určitě zajímavým kouskem "nábytku", hlavně tedy v moderním interiéru nebo v dětském pokoji. Do našich budoucích dětských pokojů určitě nějaký vak, tentokrát pěkně barevný, jen menší, plánuju pořídit.

Na vak můžete mrknout na webu sedaci-vaky.eu.

Máte taky doma sedací vak? Nebo o něm uvažujete? 


8 komentářů:

  1. Je skvělý, taky bych ráda alespoň jeden vlastnila :)

    OdpovědětVymazat
  2. nad sedacím vakom som už dlhšie uvažovala ale pre teraz som zhodnotila, že do nášho malého podnájmu nie :( skôr keď budeme riešiť vlastné bývanie... aj keď stále si neviem predstaviť kombináciu náš pes a sedací vak :D ZuZu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do malého bytu snad jedině místo gauče :-) Pes by si ho asi zabral pro sebe jako pelíšek :-)

      Vymazat
  3. Úžasný vak :) Tíško závidím, je nádherný :)

    OdpovědětVymazat
  4. Sedací vak je moc pěkný, klidně bych taky takový brala, ale právě bych se bála, jakou újmu bude trpět se třemi dětmi! :O
    Ale ještě víc se mi líbí ta obývací stěna - přesně takovou měli ještě donedávna naši :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tři děti zvládá dobře, zatím se neroztrhl a kuličky se nerozlétly po celém pokoji :-) Tato stěna má už přes třicet roků a pořád dobře slouží, patří tchýni, půjčila nám ji i s bytem:-)

      Vymazat
  5. Já si myslím, že by to u nás se sedacím vakem skončilo podobně jako s gym-balem. Super nápad, spousta výhod, ale po pár měsících začne překážet, nikdo ho nevyužívá a přesune se do sklepa...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...