pátek 11. března 2016

Jak obstála přírodní vlasovka od Havlíka?

Otestovala jsem můj vánoční dárek - přírodní vlasovou kosmetiku z mé oblíbené Havlíkovy přírodní apotéky. A jak dopadly mé nadějné vyhlídky?


BIO Havlíkův šampon 13 rostlin

Na tento šampón jsem četla dobré recenze a těšila jsem se, co s mými vlasy udělá. Má vlasy posílit, regenerovat a podpořit jejich růst. Byla jsem seznámena s tím, že šampón málo pění a trvá asi dva měsíce, než si vlasy na šampón navyknou a vlasy se zbaví všech chemických látek. Pak by měly být hydratované, lesklé a zářit krásou.

Snažila jsem se být trpělivá a celé dva měsíce jsem používala výhradně jen tento šampón. Bohužel po čase jsem to vzdala. Šampón na moje dlouhé a husté vlasy nestačí. Málo pění a myje hodně jemně, takže moje vlasy působily nedomytě, neleskly se a vypadaly zanedbaně. Žít někde sama v pralese, tak mi to nevadí, ale protože v pralese nežiju, žiju ve městě, stav mých vlasů mi vadil. Proto jsem Havlíkův šampón začala střídat s jiným přírodním šampónem, který pění a myje silněji. Nebo jsem si vlasy umyla silnějším šampónem poprvé a druhé mytí provedla Havlíkem. Pořád totiž věřím, že bylinné složení mým vlasům prospívá. Za poslední měsíce mi vlasy výrazně povyrostly a může za to určitě tento šampón, protože jsem žádné speciální hnojivo nepoužívala a vlasy už mám skoro do pasu. Ještě, že jsem šampón nepoužívala místo sprchového gelu, to už by ze mě teď byl medvěd.

Složení: Aqua (pitná voda), Sodium Cocoamphoacetate (jemná mycí složka), Sodium Lauryl Glucose Carboxylate  (jemná mycí složka), Lauryl Glucoside (jemná mycí složka), Sodium Cocoyl Glutamate (jemná mycí složka), Glycerin (Humektant), Polygonum Fagopyrum Peel Extract (Pohanka setá), Juglans Regia Leaf Extract (Orešák královský), Arctium Lappa Root Extract (Lopuch vetší), Avena Sativa Straw Extract (Oves setý), Sodium Benzoate (prířodní konzervant obsažný v ovoci), Potassium Sorbate (prířodní konzervant obsažný v ovoci), Lavandula Angustifolia Herb Extract (Levandulová silice), Urtica Dioica Extract (Kopřiva dvoudomá), Humulus Lupulus Cone Extract (Chmel otáčivý), Malva Sylvestris Leaf Extract (Sléz maurský), Aspalathus Linearis Extract (Roiboos), Euphrasia Officinalis Extract (Svetlík lékarský), Coco-Glucoside (jemná mycí složka), Glyceryl Oleate (vosk z rostlinných olejů), Lavandula Angustifolia Oil (olej Levandule lékařské), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Rozmarýnová silice), Eucalyptus Globulus Leaf Oil (Blahovičník kulatoplodý), Camphor (z přírodních éterických olejů), Citrus Limon Peel Oil (Citronová silice), Limonene (z přírodních éterických olejů), Linalool (z přírodních éterických olejů).

200 ml stojí 298 Kč a koupit ho můžete zde.

Bodové hodnocení: 5/7 (růst vlasů opravdu podporuje, ale má problém s pořádným umytím hustých a dlouhých vlasů).


BIO vlasový krém

Vlasový krém je určen pro všechny typy vlasů, zaceluje vlasová vlákna a vlasy vyživuje. Obsahuje arganový olej, makadamiový olej, kopřivu, ibišek a další přírodní složky.

Bohužel, krém mi taky úplně nesedl. U bezoplachových krémů na vlasy jsou zvyklá, že se po nich vlasy více lesknou, jsou uhlazenější nebo se oživí vlny. U tohoto krému mám pocit, že nedělá nic. Po vetření do konečků nevidím žádný efekt. Navíc je moc hustý, hůř se roztírá a je ho potřeba větší množství, takže rychle ubývá. Pro péči o konečky a délky mi více vyhovují rostlinné oleje, například arganový.

Ingredients: Aqua (demineralizovaná voda), Brassica  Alcohol (přírodní emulgátor s kondicionačním účinkem), Brassicyl Isoleucinate Esylate (přírodní emulgátor s kondicionačním účinkem), Macadamie Ternifolia Seed Oil (bio makadamiový olej),  Argania Spinosa Kernel Oil (bio arganový olej), Urtica Dioica Leaf Extract (bio extrakt z kopřivy dvoudomé), Propanediol (přírodní humektant), Stearic Acid (přírodní emulgátor a regulátor viskozity), Palmitic Acid (přírodní emulgátor a regulátor viskozity), Isoamyl Laurate (přírodní rychle vstřebatelný emolient), Glycerin (přírodní zvlhčovadlo), Hibiscus Sabdariffa Flower Extract (výtažek z ibišku), Royal Jelly (mateří kašička), Mel extract (extrakt medu), Melissa Officinalis Leaf Oil (esenciální olej z Meduňky citrónové), Sodium Phytate (přírodní činidlo, váže ionty kovů do komplexních sloučenin), Caprylyl Glycol (přírodní emolient, podpora konzervace), Xanthan Gum (stabilizátor emulze), Tocopherol (vitamin E), Sodium Benzoate, Potassium Sorbate (přírodní konzervant obsažený i v ovoci), Citric Acid (úprava pH), Lavandula Angustifolia Oil (esenciální olej z levandule), Linalool, Citral, Eugenol, Geraniol, Citronellol, Limonene (pochází z esenciálních olejů).

30 ml krému stojí 179 Kč a koupíte ho zde

Bodové hodnocení: 4/7 (za složení)


Máte zkušenosti s tímto bio šampónem a krémem? 


7 komentářů:

  1. Dnes jsem obojí prohlížela když jsem šla kolem Havlíkova obchodu. Moc k tomu nemám důvěru, ale po tvoji recenzi si myslím, že by sampon mohl být pro mě v pohodě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Závidím, že máš jejich obchod na dosah, to já bych tam byla pořád :-) Mají skvělé věci.

      Vymazat
  2. S touhle značkou zatím žádné zkušenosti nemám, ale už dlouho mě láká něco vyzkoušet :)
    Lovely imperfections | Naturalium giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá naozaj super, len neviem či mi stačí 4 hviezdičky :)

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, tvůj blog jsem objevila teprve minulý týden a musím říct, že se parádně čte (zvlášť po obídku ke kafi, když smráďátko usne:). Líbí se mi, jak to bereš s nadhledem a moc tě obdivuji za zvládnutí 3 dětí! Já mám jedno téměř 11m škvrně, které mi už přidělalo několik vrásek, šedých vlasů i tik v oku :-D Měj se krásně a třeba mrkni někdy k nám :-) Lucie + Matilda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, to mám radost, tvůj blog se mi taky moc líbí :-) Nadhled je občas to jediné, co mi zůstane :-)) Ale ne, je to pořád lepší a lepší. S prvním dítětem jsou vždycky největší potíže, to říkají všichni :-) Uvidíš, u čtvrtého už to půjde všechno samo :-)

      Vymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...