středa 24. února 2016

Vyhrejte Dívku ve vlaku - knihu roku 2015!

Internetové knihkupectví Megaknihy.cz je poslední dobou mým nejoblíbenějším a proto mě napadlo, že i já bych se mohla stát jejich nejoblíbenější blogerkou a třeba by z tohoto vztahu vzešla nějaká plodná spolupráce.

Jejich nejoblíbenější blogerkou nejsem (zatím:-), ale spolupráce vznikla a, to je dobrá zpráva pro vás, v podobě soutěže. Můžete se utkat o knihu roku 2015 s názvem Dívka ve vlaku.

Možná jste už o této knize slyšeli. Prvotina Pauly Hawkins, která se rychlostí blesku vyhoupla mezi světové bestsellery. Podle knihy se dokonce chystá natáčení filmu. Děj nás přenese na předměstí současného Londýna. Příběh je vyprávěn deníkovou formou z pohledu rovnou tří žen. Hlavní hrdinka Rachel jezdí den co den vlakem do práce. Z vlaku pozoruje domy kolem trati a z dlouhé chvíle jejich obyvatelům vymýšlí jména a celé jejich životy. Při jedné ranní cestě uvidí něco, co ji vtáhne do sledu událostí, které nejen, že její život změní, ale málem ji o něj i připraví. Rachel při odkrývání skutečností, i přes alkoholické výpadky paměti, postupně zjistí, že ne všechno je tak, jak si myslela. Osoby, které znala, nebo spíš myslela, že zná, se ukázují v úplně jiném světle. Pozná i samu sebe a zjistí, jak jsou lidé schopni jednat pod tíhou situace. Nebo je to jen jejich přirozenost, která se dostala na povrch?

Původně jsem neměla v plánu knížku číst. Byla přece určená do soutěže a taky - thrillery nejsou zrovna mým šálkem čaje. Chtěla jsem jen nahlédnou. Přečetla jsem první stránku, rázem jsem byla na desáté a už jsem nemohla přestat. Uznávám, že na začátku čtení jsem zapochybovala, proč je právě tato kniha knihou roku. Vyprávění mělo rychlý spád a četlo se lehce, ale příběh mi nepřipadal příliš zajímavý. Postupně jsem se do děje vžila a už nebylo cesty zpět. Kniha mě přitahovala jako světlo můru a s napětím jsem očekávala, jestli Rachel přijde věcem na kloub. Knížku jsem měla přečtenou za necelý týden, což je u mě v poslední době rekord. Přišla jsem na způsob, jak můžu číst. Jednoduše u uspávání nejmenší. Po nakojení si s ní lehnu do postele, čtu a ona, v lepším případě, leží vedle mě a pomalu usíná. V horším případě neleží, ale leze mi po hlavě a minule mě dokonce brutálně kopla do oka. Ale číst jsem nepřestala ani na chvíli, i přes palčivou bolest a silné slzení. Přece mám ještě jedno oko a to ke čtení bohatě stačí. Když jsem se dostala na poslední stranu, byla jsem tak zblblá, že jsem se v noci probudila a uvažovala - chodí můj manžel ve středy opravdu jen na hokej? Je skutečně tím človekěm, za kterého ho považuju?

Kniha má velmi dobré kritiky a ohlasy a tím i reklamu. Například Reese Witherspoon řekla: "Musela jsem číst až do rána." a v The New York Times se objevilo: "Od Zmizelé nás nic nemrazilo tolik jako Dívka ve vlaku, a navíc s tak kouzelně nespolehlivým vyprávěním." Po Dívce ve vlaku mám chuť u tohoto žánru ještě zůstat a přečíst si Zmizelou.



Pokud vás kniha zaujala a musíte ji mít teď hned, mrkněte na ni na eshopu megaknihy.cz zde.

Jestli chcete zkusit štěstí, neváhejte a zapojte se do soutěže.

Pravidla:

1. Sledovat můj blog přes GFC, Facebook nebo Bloglovin.
2. Nechat na sebe email pro případ výhry.
3. Napsat tip na knížku, kterou bych si měla přečíst.

Soutěž platí jen pro ČR potrvá do 6. 3. do půlnoci. Pak vylosuju jednoho výherce a dám vědět na email.

Přeji hodně stěstí!
--------------------------------------------------------
Vyhrává komentář č. 28 - Marvi. Gratuluji!

39 komentářů:

  1. O této knížce jsem hodně slyšela. Mám v plánu si ji přečíst.
    Dám Vám tip na knížku, kterou jsem četla naposledy a líbila se mi moc.
    http://www.databazeknih.cz/knihy/horko-domaciho-krbu-236950
    Sleduji jako Lenca, lencaklimova@seznam.cz
    Hezký den. Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Tahle knížka už je přímo legendární a já ji ještě nečetla, to je ostuda! :-D Podobné typy knih mám moc ráda, takže by mě neskutečně potěšilo, kdybych ji u tebe vyhrála.
    Co se týče mých oblíbených knížek, tak k nim se určitě řadí Hovory s Bohem. Ačkoli název evokuje, že půjde o nějakou náboženskou literaturu, vůbec to tak není, jsou to naopak děsně zajímavý knížky, takže mohu doporučit i nevěřícím Tomášům ;-)
    USedmikrasky zavináč seznam.cz.
    Sleduji jako Sedmikráska.

    OdpovědětVymazat
  3. To je znamení! Zrovna před nedávnem jsem si ji napsala na wishlist, tak třeba ji nakonec budu mít ještě dřív, než jsem čekala :)
    Jinak co se týče tipu, tak se mi naposled moc líbil Kostičas. Jak moc fantasy nemusím, tak tohle se mi líbilo hodně a taky bych si ráda přečetla dystopii Bez šance. :)

    andrejak.diary@gmail.com
    GFC: andrejak diary

    OdpovědětVymazat
  4. Super soutěž, taky si chci knížku přečíst :)
    Já za poslední dobu doporučuji Volání anděla a Nikdy nevíš, oboje neskutečně napínavé.

    lynn17@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Na knížku jsem zrovna nedávno koukala v knihkupectví, vypadá dost dobře, tak třeba se poštěstí :) Jinak co bych tak doporučila.. Záleží na žánru, ale mezi mé oblíbence poslední doby patří Růže pro Algernon, Inferno, ... a přesto říci životu ano a teď čtu Co vám výživoví poradci neříkají a zatím spousta zajímavých informací.
    Sleduji přes GFC, mail: gizy(zavináč)seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, to bych si ráda přečetla! Moje poslední kniha byl Písečný muž, skvělá, ale bála jsem se teda hodně...
    V.Belikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Sleduji :-) Já bych ti doporučila knížky, které jsou spíše ze světa fantasy, a to Sapkovského a jeho zaklínače. To je moje srdcovka ♥ ;-)

    crazygingersdiary(at)gmail.com

    OdpovědětVymazat
  8. Vše splňuji :) Já mám moc ráda knihy od Jodi Picoultové, např. její Je to i můj život (podle knihy je natočen i film), doporučuji!
    Lenka
    lenka_jas@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Sleduju :) já mám prostě ráda knížky s vraždama, takže doporučuju celou sérii knížek od Jamese Pattersona s hlavní hrdinou Alexem Crossem. Mám přečteny všechny nekolikrát
    SunnyBall@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Z nejnovějších třeba Hejno bez ptáků nebo Zlodějka knih. A ze starších Mandolínu kapitána Corelliho!

    puncocharova.vera@gmail.com (sleduji přes FB)

    OdpovědětVymazat
  11. Sleduji všude :) mail: gathermoments (zavinac) gmail.com
    A doporučila bych Vejce a já, je to taková klasika, ale moc milá! :))

    OdpovědětVymazat
  12. Těžko doporučit knihu, každý má jiný vkus :) Nicméně jsem nedávno dočetla Mráz od Bernarda Miniera, teď se chystám na Žítkovské bohyně od Kateřiny Tučkové, které pak vystřídá Pokoj od Emmy Donoghue :)
    FB: Mirka Škampová
    miuka12@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Sleduji přes GFC jako Ms.Luccy
    Co jsem četla v poslední době, tak se mi moc líbila Pusinka od Sophie Hannah :) A jinak doporučuju všechny knížky od Gillian Flynn (Zmizelá, Ostré předměty, Temné kouty)
    vondryskoval@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Gfc ervulenka
    Ervulenka@seznam.cz
    Zlodejka knih, Zmizela

    OdpovědětVymazat
  15. vypadá zajímavě :) Doporučila bych taky Zlodějku knih, to byla dokonalá kniha. Oddechovky čtu od C. Ahern (P. S. Miluji tě atd), mám ráda Browna (Inferno, Davinciho kód...), ale i Coelho...je toho straaaašně moc :D
    spacesusi.blog@gmail.com :)

    OdpovědětVymazat
  16. Sleduji. O knížce jsem už také četla. A co bych doporučila? Naposledy mě zasáhly Žítkovské bohyně od Kateřiny Tučkové, ale mám ráda i Halinu P. a její povídky jen tak na odreagování a nebo články v Pravém domácím časopise, což sice není knížka, ale člověk se aspoň něco dozví, jsou většinou pozitivní a rychle přečtené :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď mě napadly knižky - Kafe a cigarko od M. Doležalové a P.S. od Ani Geislerové. Ani jedno jsem nečetla, ale všude to dobře hodnotí. Sem tam čtu Maruščin blog, tak věřím, že do knihy dala to nej!

      Vymazat
  17. Naozaj atraktívna súťaž :) Už dlho ťa sledujem :)

    GFC: Katka Katalin
    e-mail: sladeckova219@gmail.com
    Tip na knižku: séria Zákon smečky (príbehy o psoch :) )

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  18. Zmizelou doporučuji, taky se ti bude líbit;). Jinak mám ráda detektivky, cokoliv od Agathy Christie. A ještě se mi v poslední době hodně líbily Žítkovské bohyně.
    Caliope.B@gmail.com
    Sleduji tě na bloglovin.

    OdpovědětVymazat
  19. Doporučuji knížku Zaslíbená země od Remarqua:)
    karolfurmankova@hotmail.com
    sleduju tuším všude:D

    OdpovědětVymazat
  20. Sleduji na GFC jako Klára Odehnalová.
    klara.odehnalova1@gmail.com
    Já nemám žádnou oblíbenou knížku, takže asi neporadím. :/

    OdpovědětVymazat
  21. Sleduji tě jako XoXo Deny:)
    denisamachalova1314@seznam.cz
    Začala jsem číst Najdete si svého marťana:) Dá to hodně odpovědí:)
    Jinak tuhle knížku jsem si chtěla přečíst, ale nějak jsem si jí nemohla nakonec koupit:/

    OdpovědětVymazat
  22. Tahle knizka me hodne laka :) Tip na knizku bohuzel ted moc nemam, ctu hlavne povinnou cetbu a krome ni akorat svou milovanou serii Pisne ledu a ohne :D

    GFC : Jeanette
    zakov77@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. GFC: Terka Černá
    FB: Teruš Černá
    E-mail: Te-ri-nka@seznam.cz

    Momentálně čtu jen k maturitě, takže nedoporučím :/ :D

    OdpovědětVymazat
  24. GFC: Erudite Shadowhunter
    FB: Adél Adie Řezníčková
    Bloglovin: adie77
    E-mail: adelreznickova@gmail.com

    A jako knížku k přečtení ti doporučuji svou oblíbenou - Kostičas, plus se mi ještě v nedávné době velmi zalíbila kniha Příručka stážisty, od té jsem se taktéž nemohla odtrhnout.:)

    OdpovědětVymazat
  25. Na knížku jsem četla samé dobré recenze, takže ráda vyzkouším! :) Jinak poslední dobou mě hodně zaujala Alchymistka. Fakt jedna z mála knížek u kterých jsem se nahlas smála i v tramvaji.

    GFC: Andrea Lekešová
    andrea.lekesova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj, sledujem cez GFC ako Nat, mail natalia.gazova(zavinac)gmail.com
    Určite by som ti odporučila niečo od Murakamiho, naposledy som teda čítala Spánek a bolo to veľmi príjemné, plus skvelo ilustrované :)

    OdpovědětVymazat
  27. Ahojky, sleduji přes gfc jako Marwi H, mail marwiswriting@seznam.cz
    Z poslední doby bych třeba doporučila knihu Jestli zůstanu, možná se Vám nebude hlavní hrdinka srovnávat věkem, ale já u konce bulela, moc dobře napsané :)

    OdpovědětVymazat
  28. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  29. Skvela sutaz,uz po tejto knihe dlho pokukujem . 😊 Sledujem ako Julianna Bartova. Urcite by ssom ti odporucila knihy Markusa Zusaka: Zlidejka knih a Posol. A tiez knihy Jonasa Jonassona: Storocny starcek, ktory vyliezol z okna a zmizol a Analfabetka, ktora vedela pocitat. Stoja za to. 👍

    OdpovědětVymazat
  30. Blog sleduji přes GFC jako Caroline Red-haired
    Můj email je xlolkax@seznam.cz
    Já čtu převážně sci-fi a fantasy romány a naposledy mě asi nejvíc zaujala Královna Tearlignu od Eriky Johansen, sem tam si ale přečtu knížku jiného žánru a často mě mile překvapí (jako například thriller Hodná holka od Mary Kubicy, z toho jsem byla unešená), takže Dívka ve vlaku by mi udělala velikou radost. Je těžké doporučit jen některou knihu, když jich mám tolik oblíbených, ale do třetice bych mohla ještě zmínit Vypravěčku od Jodi Picoult, ta je také nezapomenutelná, snad se ti některý z tipů bude hodit :).

    OdpovědětVymazat
  31. Blog sleduji přes GFC jako Caroline Red-haired
    Můj email je xlolkax@seznam.cz
    Já čtu převážně sci-fi a fantasy romány a naposledy mě asi nejvíc zaujala Královna Tearlignu od Eriky Johansen, sem tam si ale přečtu knížku jiného žánru a často mě mile překvapí (jako například thriller Hodná holka od Mary Kubicy, z toho jsem byla unešená), takže Dívka ve vlaku by mi udělala velikou radost. Je těžké doporučit jen některou knihu, když jich mám tolik oblíbených, ale do třetice bych mohla ještě zmínit Vypravěčku od Jodi Picoult, ta je také nezapomenutelná, snad se ti některý z tipů bude hodit :).

    OdpovědětVymazat
  32. 1. GFC, FB: Natali H.
    2. n.hanuschova@seznam.cz
    3. Nejvíce se mi líbila knížka s jménem Hopeless (autorka Colleen Hoover), má i druhý díl. Má velmi nečekaný konec a celkově to ve mně hodně zanechalo.. :)

    OdpovědětVymazat
  33. GFC_ radka úžasňáková, fb radka majchráková :)
    Já ani nevím, co bych to doporučila, ale hodně mě láká dívka, která nikomu nechyběla :)

    OdpovědětVymazat
  34. Gfc- Lucka Štěchová
    Pokud máš ráda severské krimi tak rozhodně doporučuju Milenium nebo cokoliv od Keplera...třeba Hypnotizéra :)

    Lucie.stechova3@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  35. Sleduji přes FB a GFC :) Adrian Gombalová a Adri Gom
    adriana.gombalova@seznam.cz
    Sofiin svět. Srdcovka která nikdy neomrzí :) A Lazarovy ženy, to je novější věc :)

    OdpovědětVymazat
  36. Blog sledujem cez GFC ako Janka Bianka
    e-mail: biankacosmetics@gmail.com
    A dobrá kniha, tých som prečítala dosť, z posledných období hlavne Lekcie Madam Chic, to je fakt kniha na úrovni, niečo pre nás ženy o štýle, elegancii a o všetkom možnom a zaujímavom.

    OdpovědětVymazat
  37. GFC: ZdeňkaM
    FB: Zdeňka Martináková
    zdenkamartinakova@gmail.com
    Doporučuji knihu Zapomenutá. :)

    OdpovědětVymazat
  38. Na tuto knihu mám už delší dobu zálusk.
    Určitě bych doporučila knížku Kafe a cigárko (kterou právě dočítám) o Marušky Doležalové.

    GFC: Klára K
    mail: tvorilka97zavinac)gmail.com

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...