čtvrtek 16. července 2015

Duel: Kuličkový deodorant Yves Rocher vs. Borotalco Pure (oba bez hliníkových solí)

Opět tady máme mé "oblíbené" téma - boj proti pocení. Nebo alespoň proti jeho následkům. Samozřejmě mé pozornosti neušly nové produkty italské značky Borotalco. Jeden jsem vyzkoušela.



Deodorant Borotalco Pure

Potím se  více než průměrný Ital, ale na mě prostě Borotalco, které patří k nejprodávanějším deodorantům v Itálii, nezabralo. Což mě přivádí trochu do deprese, protože v Itálii je větší horko než u nás, takže by to fungovat mělo. Ale nefunguje. Bude to ale asi tím, že jsem vybrala variantu Pure, která je bez obávaných hliníkových solí. První půl den vypadal nadějně. Podpaží bylo docela suché. Ale později odpoledne jsem zaznamenala, že nevoní, tak jak bych potřebovala. Zázračné microtalcum sice absorbuje pot (i když se mi tomu těžko věří, do čeho by ten pot absorboval?), ale s bakteriemi si neporadil. Takže za mě ne. Já hledám jistotu. I když je fajn, že neobsahuje hliník. Ale kdo ví, co jiného škodlivého v sobě má. Varianta Pure je bez parfemace, na pokožce nevoní, ale když přičichnu přímo ke kuličce, je to síla, takový výrazný odér. Budu muset ještě vyzkoušet variantu Original, takže brzy bude další duel. A docela mě zarazilo, že jsou všechny produkty unisex, tedy pro ženy i muže bez rozdílu. To už neplatí, že ženský pot je jiný než mužský? Borotalco Pure jsem nakupovala v DM a cena byla tuším 99 Kč. Celou škálu produktů Borotalco můžete vidět na www.borotalco.cz

Bodové hodnocení: 3/7

Deodorant Yves Rocher

Proti Borotalcu jsem postavila kuličkový deodorant od Yves Rocher. Taky neobsahuje hliníkové soli. Používám ho, když mám před sebou méně náročný den, protože v boji s pocením není žádný přeborník, spíš ho jen mírně tlumí. Je ale parfémovaný a podpaží voní, i když se spotí. Takže z tohoto pohledu je pro mě lepší. Za 89 Kč ho seženete zde nebo v prodejnách Yves Rocher.

Bodové hodnocení: 5/7

Tento duel vyhrává Yves rocher, ale celkový boj s pocením zvládá nejlépe Rexona maximum protection, o které jsem psala zde.

Už jste vyzkoušeli deodoranty Borotalco? Co na ně říkáte?


4 komentáře:

  1. Ja jsem vyzkousela Borotalco ve spreji a taky mi neprisel nijak ucinny :(

    A.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám Borotalco ve spreji original a jsem unešená z té vůně, zatím jsem netestovala. Ale v těchto vedrech to stejně jistí tebou zmiňovaná Rexona. Na mě vůbec deodoranty bez hliníku neúčinkují, jsou to pro mě vyhozené peníze.

    OdpovědětVymazat
  3. Pár deodorantů už jsem vyzkoušela, o Borotalcu jsem ještě neslyšela. Nejraději ze všech mám ale Adidas. Přijde mi že bojuje s potem nejlépe a voní doopravdy dlouho.

    OdpovědětVymazat
  4. Jelikož se potím hodně a kosmetické firmy jsou záškodníci, tak dokonalý antiperspirant/deodorant hledám prakticky neustále. Když už najdu takový, který mi vyhovuje tak ho přestanou dovážet/vyrábět nebo změní složení. Naposled změnili složení u růžového adidasu, od té doby zase hledám. Teď používám Rexonu maximum protection, která sice funguje, ale ta vůně je příšerná, ani konzistence mi moc nevyhovuje a cena taky nic moc- na to jak pidi je balení (respektive balení je velké, ale obsah produktu celkem mini).
    Minulý týden jsem si koupila Borotalco Invisible tuhý deodorant a zatím mi přijde fajn. Na krabičce udávají 48 hodin, ale to ani v křeči. Některé dny zvládl celé, ale odpoledne už to není úplně ono, s odpoledním osvěžením ok. Ta vůně se mi dokonce i líbí (což se mi u deo/anti snad ještě nestalo), na oblečení opravdu skvrny nenechává (ani při oblékání/svlékání- na rozdíl od rexony - ta je na triku hned) a navíc inzerují, že je bez hliníku. A tuhé složení mi vždycky vyhovovalo úplně nejvíc (jooo zlatý Sanex). Taktéž mám v plánu zkusit Original - tuhý nebo kuličku. Se sprejema jsem nikdy nepochodila dobře.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...