čtvrtek 7. července 2016

A opět můj oblíbený Urtekram

Poslední dobou s kosmetikou moc neexperimentuju a držím se spíš svých oblíbených značek. Jednou takovou je i dánská kosmetika Urtekram, od které jsem vyzkoušela už hodně věcí. O těch posledních vám něco povím.



Ná této značce je mi sympatické přírodní složení, účinky, obaly i ceny. Nemám jí co vytknout a proto patří k mým stálicím.

Co nového jsem za poslední dobu vyzkoušela?

Šampón aloe vera pro normální vlasy

Šampónů Urtekram už jsem vyzkoušela několik a všechny mi sedly dobře. Tento s aloe vera jsem dostala na vyzkoušení od jedné dobré duše, která mi splnila přání z mého wishlistu na blogu. Šampón byl skvělý (píšu byl, protože lahev už je dávno prázdná, kradla mi ho celá rodina), vlasy po něm vypadaly nadýchané, nezatížené, přitom nebyly rozlétané, jednoduše velká spokojenost.

Složení: Voda, extrakt z listů aloe vera (Aloe barbadensis)*, sodium coco sulfate, glycerín**, coco glucoside, lauryl glucoside, sodium chloride, glyceryl oleate, extrakt z listů meduňky lékařské (Melissa officinalis)*, extrakt z listů máty peprné (Mentha piperita) *, esenciální olej z hořkých pomerančů (Citrus aurantium dulcis)*, parfemace přírodními extrakty, polyglyceryl-4 caprate, xanthanová guma, lysolecitin, kyselina citrónová, coco-caprylate, tocopherol (vitamín E), beta-sitosterol, squalene (přírodní hydratační složka), limonen^. (* = z ekologického zemědělství, ** = vyrobeno z bio surovin, ^ = přirozená součást éterických olejů)

Bodové hodnocení: 7/7 

Na šampón Urtekram (165 Kč za 250 ml) mrkněte zde.
 


Kondicionér aloe vera

Kondicionér ve spreji s výtažky z aloe vera usnadňuje rozčesávání vlasů. Můžete ho nechat působit a smýt nebo použít jako bezoplachovou péči. Vyzkoušela jsem oba způsoby, ale já si vlasy po umytí nerozčesávám, takže jsem testující na houby. Musím ale říct, že vlasy dokáže zkrotit a po usušení nejsou rozlétané a vypadají zdravě. Trochu mi však chybí konzistence klasického balzámu, který vlasy více uhladí. Kondicionér jsem přenechala dcerce, která má rovné husté vlásky a špatně se rozčesávají. Kondicionér rozčesávání opravdu usnadnil a vlasy byly na omak mnohem jemnější.

Složení: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Extract1), Glycerin2), Glyceryl Caprylate, Melissa Officinalis Leaf Extract1), Mentha Piperita Leaf Extract1), Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil1), Hydrolyzed Corn Starch, Beta Vulgaris Root Extract, Magnolia Officinalis Bark Extract, Distearylethyl Dimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Polyglyceryl-4 -Caprate, Limonene
1) Organic agriculture, 2) Made using organic ingredients


Bodové hodnocení: 6/7 

Pokud vás kondicionér zaujal, skočte po něm zde :-) 250 ml vás vyjde na 179 Kč.
 



Deodorant Eucalyptus

Posledních pár měsíců, co jsem přešla na zdravou stravu, se ani tolik nepotím, takže jsem mohla přejít od hliníkových antiperspirantů na šetrnější přírodní deodoranty. Tento od Urtekramu krásně voní jako mojito (spíš jen při aplikaci, po zaschnutí už vůně není moc cítit), na kůži nelepí, nezanechává skvrny a brání vzniku zápachu (ale jak jsem psala, základ je zdravá strava). Pocení definitivně nezabrání, hlavně když je horko, stres nebo fyzická námaha, ale řekla bych, že ho zmírňuje.

Zde je vysvětlení, jak roll-on funguje. Cituji: "Deo roll on v sobě spojuje sílu kamence a oleje z eukalyptu, který má skvělé antibakteriální a osvěžující účinky. Kamenec působí adstringentně, lehce stahuje pleťové póry, a brání tak zvýšenému pocení. Zároveň zabraňuje množení bakterií, jež rozkládají pot a jsou příčinou vzniku zápachu."

Složení: Aqua, Glycerin1), Potassium Alum, Aloe Barbadensis Leaf Extract2), Xanthan Gum, Eucalyptus Globulus Oil2), Geraniol, Linalool, Limonene 

Bodové hodnocení: 7/7 

Deodorant Urtekram seženete za 199 Kč (50 ml) například zde.



Hydratační denní krém Nordic birch

Velmi příjemný lehký krémík s výtažky z norské břízy, která ho obohacuje o protizánětlivé účinky. Pleť opravdu dobře hydratuje, rychle se vstřebává, nezanechává lesk a neuspává póry. Složení je čistě přírodní, což je paráda. Navíc to balení je obzvlášť praktické a zároveň hygienické, když se do kelímku nemusí šťourat prstem. Z krému jsem nadšená.

Složení: voda, glycerín**, bambucké máslo (Butyrospermum parkii)*, jojobový olej (Simmondsia chinensis)*, polyglyceryl-3 dicitrate/stearate, mandlový olej (Prunus amygdalus dulcis)*, olej z meruňkových jader (Prunus armeniaca)*, kukuřičný škrob (Zea mays)*, cetyl alcohol, lysolecitin, extrakt z listů aloe vera (Aloe barbadensis)*, pupalkový olej (Oenothera biennis)*, xylitol, glyceryl caprylate, extrakt z březových listů (Betula alba)*, přesličkový extrakt (Equisetum arvense)*, xanthanová guma, bisabolol^, parfemace přírodními extrakty, citral^, citronellol^, linalool^, extrakt z kůry magnólie (Magnolia officinalis), tocopherol (vitamín E), beta-sitosterol, squalene (přírodní hydratační složka). (* = z ekologického zemědělství, ** = vyrobeno z bio surovin, ^ = přirozená součást éterických olejů) 

Bodové hodnocení: 7/7 

Krém pořídíte za 245 Kč (50 ml) zde.  



Dětská zubní pasta Tutti Frutti

Tato pasta u nás novinkou není, kupuju ji pravidelně a dětem moc chutná. Je na bázi práškové křídy, neobsahuje pěnidla a fluor, jako klasické pasty. Jen si představte, kolik pasty děti při tom jejich čištění zubů spolykají. Urtekram má pasty i pro dospělé, taky už jsem jich pár vyzkoušela a jsem moc dobré. Pění méně a nejsou tak svěží, ale zuby vyčistí dobře.

Složení: Prášková křída (uhličitan vápenatý), voda, glycerín**, extrakt z listů aloe vera (Aloe barbadensis)*, extrakt z květů heřmánku (Chamomilla recutita)*, xanthanová guma, aroma, myrhový esenciální olej (Commiphora myrrha), extrakt z kůry magnólie (Magnolia officinalis), limonen^. (* = z ekologického zemědělství, ** = vyrobeno z bio surovin, ^ = přirozená součást éterických olejů)

Bodové hodnocení: 7/7

Pastu Tutti Frutti koupíte zde


A ještě jsem zapomněla na tekuté mýdlo Aloe vera. Už nám došlo, bylo bezvadné a na poličce se krásně vyjímalo. 380 ml stálo 225 Kč. Podívejte se na něj tady.


Jak se vám líbí tyto produkty? Znáte značku Urtekram? Máte od ní nějaké oblíbence?

6 komentářů:

  1. Tuto značku jsem ještě nezkoušela, ale už jsem na ni párkrát narazila :) Určitě se chystám vyzkoušet vlasové produkty a nějaký krém na pleť :)
    Gabrieless

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle jsem ještě nezkoušela tak třeba se mi něco podaří vyzkoušet :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem měla heřmánkový šampon a jednou se k němu ráda vrátím, aktuálně zkouším jiné :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já používám šampony a nově i pastu, se vším jsem spokojená, takže časem vyzkouším i další produkty.

    OdpovědětVymazat
  5. Co se týče toho kondicionéru ve spreji, tak bych ještě dodala, že poměr cena-objem je absolutně nevypovídající, protože já ho oproti klasickému spotřebuju mnohem míň (prostě párkrát stříknu po délce, pak z druhé strany, prohrábnu prstama a rozčešu), takže ty dvě balení, co střídám (aloe a ještě kokosový) budu mít asi už napořád až do smrti. :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Poslední dobou mi přijde, že ujíždím na Dánsku: teď čtu dánskou detektivku, sleduju dánský seriál, sousedka je původem z Dánska a tady narazím na dánskou kosmetiku. Že by mi Dánsko bylo nějak souzeno? ;)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...