pátek 23. srpna 2013

Wellness hotel Horal ve Velkých Karlovicích

Začátkem tohoto týdne jsem prožila krátkou, ale velmi intenzivní dovolenku bez dětí, jen s mým mužem. Na dvou místech. Tak trochu náhodou. První den a noc jsme relaxovali v hotelu Horal ve Velkých Karlovicích.

Dík patří mé kamarádce, která mi přenechala dárkový poukaz, který by už nestihla využít. Naštěstí byly okolnosti příznivé a my jsme mohli vyrazit a trochu si užít. Jedna noc, polopenze a vstup do bazénů a wellness.

Pár informací o hotelu
Hotel je na velmi dobré úrovni. Má tři hvězdičky, ale klidně bych mu jednu přidala. Všechno je nové, moderní a čisté. Jako první překvapí velký patrový parkovací dům ve svahu. Dále příjemná recepce, naproti vstup do bazénů a wellness, kousek dál je bar, restaurace, dětský koutek a bowling, které lemuje prostorná terasa s krásným výhledem na malebné údolí. Útulné pokoje jsou rozmístěny ve čtyřech budovách. Hotel nabízí velké sportovní vyžití - plavání, tenis, golf, cvičení a různé kurzy, turistika a další. Také nabídka masáží je široká. V zimě se tady dá bruslit a lyžovat - mírný svah je hned pod hotelem. Pro děti je zajištěno hlídání. Takže ideální místo i pro rodinnou dovolenou.

Jak jsme si v hotelu užili my?

Všechno jsme využít určitě nestihli. Na hotel jsme dorazili až později odpoledne, ubytovali jsme se a protože bylo krásně, šli jsme se před večeří trochu projít.

Večeře formou bufetu byla moc dobrá. Předkrm (v mém případě předkrmy), hlavní chod a salát. Polévku a sladký moučník jsem vynechala. 

Můj outfit na večeři a do wellnessu:-)

Po večeři jsme měli namířeno do bazénů a wellness. Ale protože si můj můž zapoměl plavky, bazény jsme přeskočili a vydali se přímo do víru saun, páry a relaxace. Nazí, jen obalení prostěradlem. První část welnessu tvoří potemnělá kruhová místnost s vířivkou uprostřed. Po stranách jsou výklenky pro sprchy, bylinková sauna, parní sauna, tepidárium (vyhřívané lavice na ležení) a ochlazovací bazének. Prošli jsme celým kolečkem, vyměnili si prostěradla za suchá a přešli jsme do odpočinkové části. 


Vzhledem k letmímu počasí byly venku lehátka. Vmáčkli jsme se oba do jednoho, byl příjemný chladný letní večer, leželi jsme tam a pozorovali stmívající se oblohu opravdu dlouho. Ani se nám už nechtělo do velké finské sauny nebo do venkovního bazénku s teplou vodou. Jen jsme se přesunuli dovnitř na jednu z měkkých vodních postelí a opět jen leželi. Až to vypadalo, že tam usneme, šli jsme na pokoj. Zrelaxovaní a odpočatí.


V hotelu jsme už s mým mužem jednou byli - o jednom únorovém víkendu. Shodli jsme se, že v zimě to tam má takové větší kouzlo. Třeba když po sauně vyběhnete do sněhu a někdo vám podrazí nohy a v tom sněhu vás vyválí. Ale i v létě je to skvělé místo. Jezdila bych tam klidně čtyřikrát do roka - pořád a pořád. Ale chci říct, že už jsme to tam znali, i bazény, i finskou saunu a tentokrát jsme už neměli potřebu všechno objevovat, chtěli jsme opravdu jen odpočívat, což se skvěle povedlo.

Náš pokoj byl příjemný a útulný. Cítili jsme se v něm dobře. A pro kosmetické nadšence - hotel nabízí k prodeji kosmetiku Pure Fiji. Nabídka je velká, ale já jsem odolala.


Probudili jsme se do zataženého studeného rána, které odpovídalo i našim pocitům vyvolaným nutností hotel opustit. Naštěstí nás čekala ještě bohatá snídaně a jídlo vždy dokáže pozvednout náladu, tedy tu mou určitě.

Jedna pikoška (jak říká kámoška) na závěr

"Ten číšník je nějaký divný" říká můj muž.
"Počkej, já ho asi znám." Snažím se lovit v paměti.
"Odkud?" Vyzvídá.
"Připravil mě o věneček (směju se tomu výrazu). Ale je to asi sto let, takže nevím jistě, jestli je to on." A že se prý na takové věci nezapomíná.
"Než odjedeme, musím se zeptat nějaké servírky na jeho jméno." Rozhoduju se.
"Jo, jasně, jdi. Zeptej se - paní, prosím vás, jak se jmenuje ten váš vysoký kolega? Nejsem si jistá, jestli mě nepřipravil o panenství." "Jó paní to může být klidně on, to on i tady udělá každou chvíli." Vymýšlí si odpověď můj muž a dělá si ze mě srandu. A já se směju taky. A hodně.
Před odjezdem jsem opravdu na výzvědách byla a moje paměť nelhala. Můj můž ještě chvíli mluvil něco o dostižení zhýralou minulostí a Samantě ze Sexu ve městě. Nasmáli jsme se ale pořádně. Člověka pokaždé znovu překvapí, jak je ten svět malý.

Tady jsou stránky hotelu Horal www.horal-hotel.cz.

Určitě doporučuji hotel navštívit. Ceny se můžou zdát na první pohled vysoké, ale za to, co hotel nabízí, to určitě stojí. Jen pozor na číšníka;-)

A jak jsem psala na začátku - moje dovolená měla ještě pokračování, ale o tom až v dalším článku. Jen prozradím, že to taky stálo za to.


14 komentářů:

  1. to wellness vyzerá celkom dobre :) Inak vôbec by som ti netipla že si vydatá a máš aj deti....a ten príbeh na záver pobavila som sa :D zakon schvalnosti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, to mě těší:-) Wellness je opravdu perfektní, tak jak má být. Nesnáším, když si nějaký hotel napíše, že má wellness a pak se ukáže, že mají jednu infrasaunu a vanu s bublinkama a musí se všechno objednávat den dopředu.

      Vymazat
  2. V hotelu Horal jsem byla dva roky zpatky na tydennim pobytu zdravi i se cvicenim. Bylo to moc fajn, je tam fakt krasna priroda, vyborne jidlo a perfektni služby. Urcite sis to hezky uzila a odpočinula sis, a navíc ještě zavzpomínala....

    OdpovědětVymazat
  3. Hotel vypadá fakt dobře, hned bych tam jela na víkend. Ta historka s číšníkem mě fakt dostala:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Tam jsem byla, opravdu luxus, chci tam zas! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Rodiče tam byli už dvakrát a nemůžou si Horal vynachválit, takže se přidávám k pochvalám! Petra

    OdpovědětVymazat
  6. Evi, tak takovou story bych před manželem asi nemohla prezentovat:)) a že ten protějšek si tebe nevšiml... Na Horalu jsem byla s kamarádkou a taky jsem byla ohromená jejich wellness, moc se nám tam líbilo, byla jsem tam právě v zimě, fakt luxus. Moc se mi líbil ten výhled těmi franc. okny z lehátek do údolí, jak to máš i ty vyfocené. Tak už jsem napnutá kdepak to mělo pokračování, že by u nás? Máme totiž také wellness, to bych asi umřela:))) Monika Rožnov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protějšek si mě všiml, ale jestli poznal, to se už nedozvím:-) Druhé místo není Rožnov, ale po cestě jsme se tam zastavili v mé oblíbené kavárničce:-)

      Vymazat
  7. To vypadá tak nádherně, miluju tady ty hotely v ČR kam si člověk zajede na tři dny, pocourá se krajinou a hupsne do Wellnesu a že ten wellnes vypadá fakt suprově!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Není potřeba jezdit moc daleko a i tak si člověk perfektně užije.

      Vymazat
  8. Nádherné fotky. My jsme byli minulý víkend na wellness pobytu v Mariánských Lázních a také to tam bylo nádherné. Jsem ráda, že jsme s manželem konečně někam vyrazili. Nemáme na sebe moc čas, takže o to víc jsme si víkend užili.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to vypadá fakt super. Hned bych si zajela na wellness. Na žádném takovém pobytu jsem nebyla snad... Tyjo už to budou vlastně 4 roky. Je ale pravda, že během Covidu to pořádně ani nešlo, no. Právě to nás s manželem donutilo udělat si takový malý wellness koutek doma. Měli jsme ve spodním patře jednu volnou místnost, tak jsme si do ní pořídili saunu. Ještě máme v plánu si během léta přes https://www.svetrelaxu.cz/ pořídit vířivku a pak to bude úplně perfektní. :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...