středa 10. července 2013

Jak jsme si užili Gino Paradise Bešeňová

Moje krátká dovolená se odehrávala ve vodním areálu Gino Paradise Bešeňová na Slovensku. I když náš pobyt bych dovolenou úplně nenazvala. 

Moje představa dovolené je válení se a dělání si, co mě napadne. Tohle byla spíš štafeta v předávání dětí. Ale nakonec jsme to přežili a dokonce i užili. Všechny tři zúčastněné generace si přišly na své. A jak bych Gino Paradise popsala? Relaxace v horké léčivé vodě i adrenalin na tobogánech. Místo, kde si užije každý vodomil, mladý, starý, v létě i v zimě. Areál je opravdů velký. Tvoří ho venkoví bazény, vnitřní bazény, saunový svět, stan s mořskými vlnami a věž s tobogány. Venkovní prostor je rozdělen na relaxační část (bazény s termální vodou) a na zábavní zónu, kde je řeka, plavecký bazén, bazén s horkou vodou, tobogán a skluzavky, dětský bazének, animační stan a dětské atrakce. Celý areál je obestavěn hotely a restauracemi. A teď už fotky, které řeknou mnohem víc.

V popředí horké bazény, za nimi tobogány a hala s mořkými vlnami.

Já jsem si nejvíc užívala vyhřívání v termální vodě. Nevypadá sice moc vábně, ale je to ten pravý relax. Teplota vzduchu byla kolem 27 stupňů, takže horká voda byla tak akorát.

Větší plavecký bazén s ochlazenou termální vodou. Bazény s termální vodou jsou první, které v Bešeňové vznikly a už je to na nich trochu znát. Postupem času přibyly nové a nové. Minulý rok se otevřel stan s mořskými vlnami a tobogány a ještě pár atrakcí je v plánu.

Poleženíčko v teplé vodě.

Dětský bazén - u něj jsme byli většinu času.

 Skluzavky a tobogán pro mimina - ve srovnání s novými tobogány.

 Umělá řeka, ve které to celkem dobře jelo.

 Plavecký bazén, který má ze všech bazénů nejchladnější vodu. Ale v horkém létě osvěžení občas bodne.

Naše druhé nejnavštěvovanější místo - skákací hrady a trampolíny. Hned vedle bylo oplocené hlídání dětí od tří let. Po celý den a zdarma. Za tohle extra palec nahoru.

A tady už vidíte adrenalinovou část - nic pro slabé povahy:-) Ve stanu je bazén s mořskými vlnami, které jsou opravdu jako skutečné. Měla jsem co dělat, aby mi nepodrazily nohy. Vadilo mi jen, že voda dost štípala v očích. Vlny nejedou nonstop, ale přibližně v patnácti minutových intervalech. Když je hladina klidná, můžete vyzkoušet lezeckou stěnu a po zdolání skočit rovnou do vody. Vedle bazénu s vlnama je bazén pro děti, uprostřed kterého je kontrukce z trubek, ze kterých různě stříká voda a občas se shora vylije obrovské vědro s vodou. Tohle je asi jen pro otrlejší děti, naše starší z toho měla panickou hrůzu:-)
Z tobogánů jsem měla nejdřív obavy a první výstup po točitém schodišti nahoru na věž byl pro mne opravdu plný strachu. Začala jsem nejpomalejšími, i když dost dlouhými, modrými tobogány a jízdou v sedě. Nakonec jsem zvládla i super rychlý červený, ve kterém mi určitě lítaly jiskry od zad. Ale užila jsem si to parádně. A asi i pár dalších, kteří mě viděli při dojezdu se stáhlýma plavkama:-) Najzajímavější tobogán je černý, ve kterém se jede částečně úplně po tmě, což je na poprvé dost divný pocit, nebo na určitých místech světélkují hvězdičky, kroužky a pásky. Žlutý tobogán je taky rychlý a zelený pomalejší, ale jízdu jsem si vychutnala. Ale nejzábavnější bylo stát dole u dojezdů a pozorovat přijíždějící. Jejich výraz bych přirovnala k pohledu čerstvě narozeného dítěte, vyvrženého z matčina lůna, po šokujícím zážitku se rozhlížejícího po okolním světě:-) No, takže tobogány chválím hodně. S mým mužem jsme tam jezdili jako dva puberťáci a kdybychom nemuseli domů, tak tam asi jezdíme doteď:-)


























Tady je fotka fotky (bohužel jsem si do stanu zapoměla vzít foťák). Toto jsou ty mořské vlny.


























Vstup do vitálního světa, ve kterém jsou různé sauny, výřivky a všechno, co si představíte pod pojmem wellness. Tentokrát jsem tam jít nestihla, ale při minulé návštěvě jsem si to nenechala ujít a můžu určitě doporučit. Jo a pro stydlivky - chodí se tam bez plavek, jen v prostěradle.


























Abychom se v té vodě nerozmočili, vydali jsme se "pokořit" vrchol hory Chopok (2024 m nad m.). Autem z Bešeňové je to přijatelných 30 minut ke stanici lanovky. Na horách bylo 10 stupňů, takže příjemná změna.


























Dvě horolezkyně se drápou na skálu:-)


























Takto se v dnešní době "chodí" po horách. Připomíná to spíš nástupiště metra, že?


Ještě dodám, že ubytovaní jsme byli v soukromí kousek od areálu, za osobu a den jsme platili 10 EUR. Bešeňová je menší vesnice, ve které je obchod, restaurace a pizzerie. Skoro každý dům nabízí pronájem pokojů a apartmánů.

Určitě bych ráda do Gino Paradise jela znovu a všem tohle místo můžu doporučit, pro dovolenou nebo jen krátký víkend.


4 komentáře:

  1. Vypadá to perfektně, já jezdím každý rok do velkýho Mederu ale už mě to tam začín pomalu štvát, jelikož, tam jezdí šíleně moc lidí..tak přemýšlím jestli letos nezkusíme toto.

    OdpovědětVymazat
  2. Byli jsme tam letos, již to jako v roce 2011 není, je to podstatně větší, ale bohužel ceny jsou také velmi vysoké.79Eur na osobu, žádné rodinné vstupné, to si může málokdo dát koupačku celý týden denně za cca 2300,-. Ubytování a kolem vše perfektní. No jsou i další místa k objevování.

    OdpovědětVymazat
  3. Bešeňová je super a to jak pro mladé lidi, tak i pro rodiny s dětmi. :) Akorát je fakt, že když se vydá celá rodina do termálů, ta cena je neskutečná. Naštěstí se dají v dnešní době najít i výhodné balíčky, které jsou jak s ubytováním, tak i polopenzí a kolikrát i se vstupem do termálů. :) Hodně často bývají zajímavé nabídky na Slevokingu (https://slevoking.cz/tag/besenova) :)

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že celkově je slovensko skvělé na pobyt v termálech. Ale ceny se opravdu zvyšují. My je taky většinou kupujeme na slevokingu.. už jsem zkusili Benšovou, Velký Medér i vlastně madarský Gyor.. A spokojenost! :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...