čtvrtek 2. dubna 2015

Profi šampón a bezoplachová péče pro vlnité vlasy Cotril

Možná patříte k těm, kterým se vlnité vlasy líbí. Vypadají bohatě, rozevlátě a na první pohled upoutají. Ale za tímto přirozeným vzhledem je plno práce. Vlnité vlasy totiž umí být i pěkně nepěkné.

Mě se vlasy vlní přirozeně. Ale. Část vlasů dělá vlny větší, část menší, část je spíš rovná a část je krepatá. V konečném důsledku není o co stát. Nejraději je mám pod kontrolou pěkně sepnuté v culíku nebo spoutané čelenkou. Když chci vyrazit s rozpuštěnýma, musím se snažit, aby vypadaly opravdu hezky a nepřipomínaly zanedbanou rusalku. Proto ráda zkouším nové přípravky na vlasy. Tentokrát jsem kývla na nabídku otestovat profesionální vlasovou kosmetiku z eshopu inhair.cz. Z široké nabídky produktů jsem vybrala italskou značku Cotril - šampón a bezoplachovou péči pro vlnité vlasy. Obecně se má za to, že kosmetika, určená pro profesionální použití v kadeřnických salónech, má více účinných složek, ve vyšší koncentraci, a tím je pak lepší i výsledný efekt. Já jsem za svůj život moc výrobků z profesionální kosmetiky nevyzkoušela, ale i podle těch několika exemplářů můžu říct, že to něco do sebe má. Hlavně tedy masky, gely, krémy a další podobné pečující a stylingové věci. A jak si u mě vedly tyto dva výrobky?


Cotril CW Curl šampón pro perfektní vlny

Šampón má zvýraznit vlny u přirozeně vlnitých vlasů. Olej z jojoby má vlasy hydratovat, vitamín PP chránit před stárnutím a tekutý keratin má bránit krepatění. Neobsahuje parabeny a silikony.

Po asi měsíci používání můžu říct, že vlnitým vlasům opravdu prospívá a to hlavně, co se týká jejich tvaru a celkovému vzhledu. Vlny jsou po uschnutí pěkné a taky déle vydrží. Vlasy neplihnou a neztrácejí objem. Je ale potřeba používat i trochu kondicionéru a masky nebo oleje, prostě o vlasy pečovat, protože jinak elektrizují a jsou vysušené. Ale toto doporučení platí obecně, nejen v případě tohoto šampónu. Pro vlnité vlasy, které bývají suché, obzvlášť. Šampón má konzistenci hustého bílého gelu, který je při mytí kluzký, až by se dalo říct slizovitý. Vlasy umyje dobře hned napoprvé a k mytí stačí menší množství. Vůně je příjemná, ale ne příliš výrazná a na vlasech se nedrží, což mě osobně nevadí.

Složení: VODA, SODIUM LAURETH SULFATE, SODIUM CHLORIDE, COCO-GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, DICAPRYLYL ETHER, PEG-4 DISTEARYL ETHER, DISTEARYL ETHER, POLYQUATERNIUM-55, POLYQUATERNIUM-10, POLYQUATERNIUM-7, LAURYL ALCOHOL, HYDROXYPROPYLTRIMONIUM HYDROLYZED CORN STARCH, KERATIN AMINO ACIDS, NIACINAMIDE, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, CITRIC ACID, PARFUM, IMIDAZOLIDINYL UREA, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE, METHYLISOTHIAZOLINONE, MAGNESIUM CHLORIDE, MAGNESIUM NITRATE, HEXYL CINNAMAL, BENZYL SALICYLATE. 
Cena: 251 Kč za 300 ml nebo 591 Kč za 1000 ml.

Bodové hodnocení: 7/7



Cotril Curl bezoplachový krém pro vlnité vlasy

Tento krém má udržet vlnité vlasy déle vnité, hydratované, elastické a celkově krásné. Taky má vlas zacelovat a bránit krepatění.

Používá se až po osušení ručníkem a neoplachuje se. Stačí malé množství. Má bílou krémovou konzistenci a při nanášení do vlasů je znát, jako by v něm byl i podíl vlasového tužícího gelu. Dopourčuji do vlasu jakoby vmačkávat a vlny tak tvarovat. Krém má usnadnit i rozčesávání, ale já si vlasy po umytí nerozčesávám, to bych z nich měla chemlonovou beztvarou hmotu. Takže jen namačkám a nechám volně uschnout. Vlny pak drží tvar, vlasy nejsou rozlétané, neelektrizují, ale nejsou ani zatížené. Takže krém své poslání plní dobře.

Složení: VODA, PPG-3 BENZYL ETHER MURISTATE, ALCOHOL DENAT, PROPYLENE GLYCOL, TRIDECETH-6, SODIUM POLYACRYLATE, ETHYLHEXYL STEARATE, AMINOMETHYL PROPANOL, POLYQUATERNIUM-55, PARFUM (FRAGRANCE), PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, BENZYL SALICYLATE, BENZYL BENZOATE, HEXYL CINNAMAL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL.

Cena: 300 Kč za 200 ml

Bodové hodnocení: 7/7



Máte zkušenosti s některou značkou profi vlasové kosmetiky? Myslíte, že je profi kosmetika opravdu lepší, než tak klasická?



8 komentářů:

  1. Vlnité vlasy nemám,ale stejně díky za fajn recenzi, značku neznám a díky tobě ji musím hned prozkoumat :)

    OdpovědětVymazat
  2. přesně pro mě, mám vlnité vlasy a většina lidí mi říká, jak mi je závidí, bohužel netuší jaké to je, když si takového vlasy dělají co chtějí:D já je většinou (hlavně do školy) nosím v culíku, aby nepřekážely, navíc je po ránu ani nemám nějak hezky zvlněné. ten šampon mě dost zaujal, asi ho přidám na wishlist:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem dřív nosila vlasy převážně rozpuštěné a líp se mi vlnily, takže vypadaly celkem dobře a lidi se mě často ptali, jestli jsou moje, jako že asi jestli to mám trvalou nebo je to příroda. Ale čím jsem starší, tím jsou vlasy slabší a nevypadají nijak slavně, když zanedbám péči.

      Vymazat
  3. Cotril je absolutně boží. Šampón kupuji pravidelně, balzám mám oplachový ze stejné řady pro vlnité vlasy. Jen má bílý obal. Tenhle bezoplachový jsem ještě neměla. Asi vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  4. S profesionalnimi pripravky na vlasy zadnou zkusenost nemam, je fajn, ze ti produkty vyhovuji, ja mam vlasy rovne, ale taky z toho nejsem nadsena :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě rovné vypadájí vždy upraveně. Vlnité jsou rozcuchané, takže bych rovné docela brala:-)

      Vymazat
  5. Mala som dávnejšie šampón od Kerastase na farbené vlasy a bol to zázrak, žiadne zaťaženie či mastenie vlasov, stačilo ho minimum a penil ako blázon a bola som s ním celkovo veľmi spokojná. Mala som aj masku tejto značky a tiež bola skvelá, úplne som z nej bola hotová, končeky boli zacelené a vlasy tak úžasné. Tiež som skúšala aj lacnejší variant Matrix zatiaľ len masku na vlasy a paráda, to ma presvedčilo, že masky na vlasy kupujem takmer výlučne profesionálne, skúšala som predtým tie z drogérie, ale nič moc.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  6. Mohu potvrdit, je boží. Nosím často vlněné čelenky a v nich mi teď vlasy sedí úplně skvěle.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...